Hürriyetçi Eğitim Sen Bolu İl Temsilcisi Uğur Pekcan, Bolu Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı çalışan eğitim çalışanlarının banka promosyonları ile ilgili beklentilerinin Milli Eğitim Müdürlüğüne takıldığını söyledi. Pekcan; “Tek kişilik emekli maaşlarına bile 10 bin TL’ye yakın promosyon ödemesinin yapıldığı bu günlerde, öğretmenler 3, Milli Eğitim Müdürlüğünün 3 yıl için yaptığı 5 bin 200 TL’lik anlaşmayı fesih etmesini bekliyor.” dedi.

HABER: ASLI AKIŞ

Promosyonların yenilenmesi için İl Milli Eğitim Müdürü ile görüştüler. Yaşanılan yüksek enflasyon sürecinde tüm eğitim çalışanlarının ve emekçilerinin yaşadığı hak kayıpları dile getirdiler. Bankalar ile yapılacak görüşmelerde promosyon anlaşmalarının günün koşullarına göre güncellenmesi yada fesih yoluna gidilerek yeni anlaşma için ihaleye çıkılması gerekliliği vurguladılar.

“KONUNUN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ”

Konuyla ilgili açıklama yapan Hürriyetçi Eğitim Sen Bolu İl Temsilcisi Uğur Pekcan, öğretmenlere verilen banka promosyonlarının güncellenmesi gerektiğine işaret ederek; “Öğretmen maaşlarının devletin açıkladığı yoksulluk sınırının bile çok altında kaldığı şu günlerde, öğretmen camiasına bir nefes olacak promosyon konusunun peşini bırakmayacağız” şeklinde konuştu.

FARKLI İLLERİ ÖRNEK GÖSTERDİ

Pekcan, Milli Eğitim Müdürlüğünün geçtiğimiz Kasım ayında imzaladığı düşük getirili promosyon anlaşması için hukuki girişimlerini sürdürdüklerini de vurgulayarak; “Mahkemelerde sürüncemede kalmadan çözülebilecek bir konunun, bu kadar uzatılmasında artık iyi niyet göremiyoruz. Türkiye’de bir çok il ve ilçede promosyon fesihleri gerçekleştirilmiş ve yeniden yapılan ihale sonucu eğitim çalışanları 4 ile 6 kat arasında bir promosyon geliri elde etmişlerdir. Bunun en yakın tarihli örneği Kahramanmaraş ilinde yaşanmıştır. Bolu Milli Eğitim Müdürlüğü ile aynı dönem ve aynı banka şubesi ile yapılan anlaşmayı fesih eden Kahramanmaraş Millî Eğitim Müdürlüğü, 6 bin TL tutarındaki promosyon anlaşmasını 23 bin TL ye çıkaran bir ihaleye imza atmıştır.” İfadelerini kullandı.

“YASAL YOLLARDAN HAKKIMIZ SAVUNACAĞIZ”

Milli Eğitim Müdürlüğüne çağrıda bulunan Hürriyetçi Eğitim Sen Bolu İl Temsilcisi Uğur Pekcan, “Bolu Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmelerde tüm bu gelişmeleri aktardık. İlgilileri adım atmaya çağırdık, yetmedi noter kanalıyla fesih ihtarnamesi çektik. İlgili banka kısmen kabul edilebilir bir miktarda fesih bedeli çıkarmış olmasına rağmen İl Milli Eğitim Müdürlüğünün iptal ve yeniden ihale sürecini uzatması eğitim çalışanlarının ödeyecekleri fesih tazminatını sürekli artırmaktadır. Bu nedenle İl Milli Eğitim Müdürlüğünü ivedilikle iptal kararını açıklamaya çağırıyoruz. Aksi durumda eğitim çalışanlarının haklarını yasal yollardan savunacağımız konusunda kimsenin şüphesi olmasın.” dedi.

PEKCAN, KOMİSYONUNUN RESMİ ÜYESİ OLAN SENDİKAYA GÖNDERME YAPTI

Uğur Pekcan, eğitim çalışanlarının haklarını sonuna kadar savunacakları belirterek, promosyon konusunda komisyonun resmi üyelerine serzenişte bulunu. Pekcan; “Banka promosyon konusu ile ilgili olarak bazı sendikalardan destek görmüş olmamıza rağmen promosyon komisyonunun resmi üyesi olan sendikanın başlangıçta anlaşmanın iptal edilemeyeceği’ yönündeki görüşünü hızla değiştirmiş olmasını da trajikomik bir durum olarak görüyoruz. Birileri her ne kadar bu mücadeleye sahip çıkmaya çalışsa da eğitim çalışanları kimin haktan olduğunu çok iyi görüyor.” diye konuştu.

 

Editör: TE Bilisim