Engelli Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından İzzet Baysal Huzurevi’nde‘Bocce’ turnuvası düzenlendi. Huzurevi sakinlerinden oluşturulan takımların yarıştığı turnuvada şampiyon olan takım Türkiye’nin illerindeki huzurevleri arasında düzenlenecek olan turnuvalarda yarışacak.

Haber: Ömer Çetinaslan

Engelli Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Bocce Turnuvası’nda ilk maç gaziler ve yaşlılar arasında yapıldı.

“HEDEFİMİZ ANTALYA’DAKİ FİNALLERE KATILMAK”

Turnuva hakkında bilgiler veren Bolu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Koçyiğit, yaşlıların aktif yaşama katkılarını sağlamak amacıyla bu turnuvaların düzenlendiğini belirtti. Amaçlarının Antalya’daki büyük finale katılmak olduğunu belirten Koçyiğit, “Bakanlığımız, Engelli Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenmiş bir turnuva. Burada hedef; Huzurevlerinde kalan yaşlılarımızın aktif yaşama katılımlarını sağlamak. Bolu’daki iki Huzurevimizin yaşlıları ile birlikte iki takım oluşturduk. Geçen sene Antalya’ya gitmeye hak kazanmıştık. Bu sene de ilk defa finaller başladı. İnşallah bu sene de hedefimiz, bu turnuvaları aşıp, yine Antalya’da Türkiye genelinde yapılacak olan finallere çıkmak olacaktır. Bizim ana hedefimiz; yaşlılarımızın sağlık, sıhhat, huzurlu bir şekilde zamanlarını geçirmek, huzurlu bir ortamda spora katılımlarını sağlamak. Onlarlar birlikte, bir de bu güzel turnuvayı taçlandırabilirsek, gruplara kalabilirsek bizim için en güzeli bu olacak” şeklinde konuştu.

“HUZUREVLERİ HUZUR BULMAK İÇİN EN İDEAL YERLERDİR”

Turnuvada yarışan İzzet Baysal Huzurevi sakini Erdoğan Kıyasoğlu, huzurevlerinde bu tür turnuvaların düzenlenmesinin önemine vurgu yaparak, “Huzurevinde olmak, huzur bulma anlamında müdürümün de ifade ettiği gibi rehabilitasyon amaçlı bu turnuvaların düzenlenmesi hem oynayanları hem de beraber yaşadığımız arkadaşlara faydalı oluyor. O yüzden ben her zaman için şunu söylüyorum; Huzurevleri, huzur bulmak için, yaşlılar için en ideal yerlerdir” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim