İçişleri Bakanlığı tarafından kademli normalleşme dönemi kapsamında yayımlanan genelgeye göre kahvehane ve kıraathane işletmecileri, işletmelerinde artık oyun oynatabilecek.

Haber: Ali Çağrı Demirtaş

Yaklaşık 1,5 yıldır kahvehane ve kıraathane tarzı işletmeler de işletmeciler kağıt, okey, tavla gibi oyunları oynatma yasağından dolayı müşteri ve gelir kaybı yaşıyordu. Uygulanan kısıtlamalar doğrultusunda getirilen yasakların içerisinde yer alan oyun yasağı ise İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge ile 1 Temmuz’dan sonra sona erecek.

Yayımlanan genelgede , “ Kahvehane, kıraathane gibi kağıt, taş vb. oyunların oynandığı iş yerlerinde söz konusu oyunların oynanmasına/oynatılmasına dair mevcut kısıtlamalar 1 Temmuz 2021 Perşembe gününden itibaren sona erdirilecek ve oyun oynanmasına/oynatılmasına müsaade edilecek” ifadeleri yer aldı.

PALANDÖKEN DAHA ÖNCESİNDE HABERİ VERMİŞTİ

Daha öncesinde ise Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken’de oyun yasağının kalacağını belirterek, kahvehane ve kıraathane işletmecilerine hayırlı olsun temennisinde bulunmuştu. Palandöken 22 Haziran’da Twitter hesabı üzerinden, “yüz bini aşkın kahvehane ve kırathaneci esnafımız için bir buçuk yıl aradan sonra, 1 Temmuzdan itibaren oyun yasağının kaldırılması kahveci esnafımıza, çalışanlara ve tüm müşterilere hayırlı olsun” demişti.

Editör: TE Bilisim