İçişleri Bakanlığı trafik güvenliğine dikkat çekmek amacıyla yeni bir kampanya başlatıyor. Bolu’da İzzet Baysal Caddesi girişine asılan “Bi Hareketine Bakar Hayat” sloganı vatandaşlarda merak uyandırdı.

Haber: Aslı Akış

İçişleri Bakanlığınca, trafik güvenliğinin en üst noktaya taşınması için yasal ve yapısal düzenlemelerin yapılması, yol standartlarının yükseltilmesi, denetim faaliyetlerinin etkinliğinin arttırılması gibi atılan birçok önemli adımın yanı sıra kamuoyu farkındalığının en üst noktaya taşınması amacıyla “Bi Hareketine Bakar Hayat” ana temalı yeni bir kampanya düzenlenecek.

Kampanya için hazırlanan görseller, il ve ilçelerde eş zamanlı olacak şekilde billboardlarda ve sosyal medya platformları başta olmak üzere yerel ve ulusal basın yayın organları, kamu kurum ve kuruluşları, vatandaşların yoğun olarak bulunduğu otogar, havalimanı, AVM, otobüs ve metro durakları gibi alanlar ile kurumsal iletişim sayfalarında yer alması sağlanacak. Ayrıca 8 Kasım Pazartesi gününden itibaren de kampanyanın, “Bilgilendirme”, “Kısa Videolar”, “Yaşayarak Görme” fazlarına etaplar halinde geçilecek.

İçişleri bakanı Süleyman Soylunun imzasından geçen, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve 81 İl Valiliğine gönderilen yazıda, Kasım ayı boyunca sürecek olan etkinlikleri geniş çaplı duyurulacak bir şekilde Emniyet Genel Müdürlüğü ve Valilikler başta olmak üzere ilgili birimler ile koordinasyon halinde kalarak etkinliğin önemine değinildi.

Öte yandan geçtiğimiz yılda ‘Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın’ uygulaması başlatılmış, bu kapsamda yaya geçitlerine önce yaya yazısı yazılmıştı.

Editör: TE Bilisim