Bolu Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Genel Meclisi Grup Başkanvekili Erhan Beykoz, Yuva Köyü'nde yaşanan zehirlenme vakalarının araştırılması gerektiğine dikkat çekerek, İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Yüceer’i hedef gösterdi. Yüceer; “Başkan Yüceer yaşanan ölümlü olayla ilgili açıklama yapmak yerine, konuyu Sayın Cumhurbaşkanı gibi ABD'den, Almanya'dan getirip Yuva Köyü’müze iliştirdi. Dış güçler mi demek istiyor? ‘Zaten araştırılıyor bizim araştırmamıza ne gerek var’ diyor. Köye yapılan suyun projesini hazırlayan biziz, suyun tahsisini yapan biziz sıkıntıları araştırmakta, sorumluluktan kaçmadan Meclisin görevi olmalıdır” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu Cumhuriyet Halk Partisi il genel meclisi Grup başkan Vekili Erhan Beykoz, Mengen İl Genel Meclisi Üyesi Eyüp Beşli, Kıbrıscık İl Genel Meclisi Üyesi Alaattin Karadoğan ve CHP İl Genel Meclisi Üyesi Bedri Pehlivan bir araya gelerek yuva köyünde meydana gelen ve bir kişinin hayatını kaybettiği zehirlenme vakalarına ilişkin açıklamada bulundu.

İl Genel Meclisi Ağustos Ayı toplantısının Pazartesi gerçekleşen oturumda, Cumhuriyet Halk Partisi grubu tarafından iki önerge verildi. Yuva Köyü’yle ilgili iki önergenin birinde, köydeki zehirlenme vakalarının araştırılması için komisyon kurulması teklif edildi. Diğer önergede ise Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın, Merkez’deki su depolarını yenileme teklifinin kabul edilmesi istendi. İki önerge de oy çokluğuyla reddedilerek, gündeme alınmadı.

“KÖYE YAPILAN SUYUN PROJESİNİ HAZIRLAYAN BİZİZ”

Önergelerin gündeme alınmaması sonrası Meclis salonunda gerginlik yaşanırken, İl Genel Meclisi CHP Grup Başkanvekili Erhan Beykoz, yaşananlara ilişkin basın toplantısı yaptı. Verdikleri önergelerin içeriğini anlatan Beykoz, “Biz diyoruz ki zehirlenmelerin sebebi araştırılsın bununla ilgili bir komisyon kuralım, Meclis başkanı Yaşar Yüceer, ‘Zaten araştırılıyor bizim araştırmamıza ne gerek var’ diyor. Köye yapılan suyun projesini hazırlayan biziz, suyun tahsisini yapan biziz sıkıntıları araştırmakta, sorumluluktan kaçmadan Meclisin görevi olmalıdır. Diğer bir konu da Bolu Belediye Başkanı Sn. Tanju Özcan, köylerimizdeki su depolarının yenileme çalışmasının yapılması ve masrafların Bolu Belediyesince karşılanması taahhüdünde bulunmuştu. Bizlerde Bolu Belediyesi tarafından verilen taahhüttün önünü açmak için önerge verdik, vermiş olduğumuz önergede yine oy çokluğu ile reddedildi” dedi.

“BELEDİYE BAŞKANLIĞI TARAFINDAN YAPILMASI YÖNÜNDE KARAR AL”

Meclis Başkanı Yüceer’e depoların yenilenmesi yönünde karar alması için çağrıda bulunan Beykoz, “İnsan sağlığı üzerinden siyaset yapılmamalı, vermiş olduğumuz önerge neticesinde meclis başkanı, ‘Belediye kendi işine baksın, söylediklerini samimi bulmuyorum’ diye bir açıklama yaptı. Ortada ölümlü bir vahim olay varken, Başkan Yüceer, belediye çalışmalarına, belediyenin işlerine karışarak algı yaratmanın peşinde oldu. Meclis başkanına sesleniyorum, sen su depolarının yapımını Bolu Belediye Başkanlığı tarafından yapılması yönünde meclis kararını al, Bolu belediyesi bu konuda samimi değil mi hep beraber görelim” ifadelerini kullandı.

 “TAMAMINI YENİLEYİN, ELİNİZİ TUTAN MI VAR?”

Beykoz, depoların yenilenmesi için çaba gösterdiklerini, Yüceer’in iktidar partisinden olduğunu ve depoları yenilemek için yeterli gücü olduğunu belirterek, “Başkan Yüceer yaşanan ölümlü olayla ilgili açıklama yapmak yerine, konuyu Sayın Cumhurbaşkanı gibi ABD'den, Almanya'dan getirip Yuva Köyü’müze iliştirdi. Dış güçler mi demek istiyor? Biz insan yaşamı söz konusu, su hayattır depoları inceleyelim diyoruz, bizi şov yapmakla suçlamaya çalışıyor. Biz sorunun kaynağı nedir diyoruz, zehirlenmenin ABD'de maruldan, Almanya'da salatalıktan Yuva Köyü’müzde belli olmadığını söylüyor. Köylerimizin su depolarının toplam maliyetinin 100 milyon civarında olduğunu açıklayan başkan, iktidar sizsiniz, vekil sizde, yetki ve para kaynakları sizde alın parayı tamamını yenileyin, elinizi tutan mı var?” şeklinde konuştu.

“SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMALARIDIR”

Zehirlenme olayında hayatını kaybeden Ertem ailesine, suç duyurusunda bulunması için öneride bulunan Beykoz, şu ifadeleri kullandı:

“Hayatını kaybeden Ertem ailesi ve hastaneye yatan tüm vatandaşlarımıza önerimiz şu olacaktır, üst yetkililer hakkında, soruşturma neticesinde savcılığa suç duyurusunda bulunmalarıdır. Bildiğiniz gibi, yakın geçmişte Kıbrıscık ilçemiz Karaköy'de havuzdan boğularak ölen 9 yaşındaki çocuğumuzun sorumluları hakkında ne olduğu, soruşturmanın sonucu açıklanmamıştır. Bu olayın üstünün örtülmemesini sağlamalıdırlar.”

Editör: TE Bilisim