Bolu İl Genel Meclisi Temmuz ayı toplantıları İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer başkanlığında devam ediyor. Toplantıların Çarşamba günü gerçekleşen oturumunda 5 madde görüşüldü. 1 önerge görüşülmek üzere komisyona havale edildi.

Haber: Aslı Akış

İl Genel Meclisi 2021 yılı Temmuz ayı toplantılarının ilk oturumu, divan kâtipleri tarafından Temmuz ayı il genel meclisi karar özetleri ve il encümeni karar özetlerinin okunması ile başladı.

Toplantının ilk gündem maddesi, Mülkiyeti il özel idaresine ait imar planında Bolu Belediyesince Sağlık Tesis alanı olarak belirtilen Aşağısoku mahallesi 3334 parsel nosunda kayıtlı 843,06 m².’lik taşınmazı Aşağısoku Aile Sağlığı Binasının yapılabilmesi için tahsisi ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonundan gelen raporun görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin ikinci maddesinde ilimiz, Merkez İlçe, Bakırlı köyü 112 ada 1 parsel nosunda kayıtlı taşınmaz için hazırlanan Kırsal Turizm Tesis alanı amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planının onanması ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonundan gelen raporun görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Toplantının üçüncü maddesi gereğince, Yeniçağa ilçesi, Yukarıkuldan köyüne içme ve kullanma suyu olarak belen mevki, Çırçır membaının Q=0,40 lt/sn. lik kısmının tahsisinin yapılması ile ilgili Çevre ve Sağlık Komisyonundan gelen raporun görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

Dördüncü madde gereği, Merkez İlçe Gölcük üstü yanık mevkiindeki, memba 1-2-3-4 kaynaklarında bulunan Q:1.64 lt/sn. lik su kaynağının Q:0.24 lt/sn.lik kısmının içme ve kullanma suyu olarak Samimi Elektrik Tic.San. Ltd.Şti’ne kiralanmış olup, kira süresi 25.06.2021 tarihinde sona erdiğinden, yeniden kiralama talebine istinaden kira süresinin belirlenmesi talebi Çevre ve Sağlık ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Öte yandan gündemin beşinci maddesinde, Merkez İlçe Gölcük üstü yanık mevkiindeki, memba 1-2-3-4 kaynaklarında bulunan Q: 1.64 lt/sn.lik su kaynağının Q:0.80 lt/sn.lik kısmının içme ve kullanma suyu olarak Bolsantur Bolu İnş. San. Ve Tic. A.Ş.’ne kiralanmış olup, kira süresi 25.06.2021 tarihinde sona erdiğinden, yeniden kiralama talebine istinaden kira süresinin belirlenmesi talebi Çevre ve Sağlık ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

İl Genel Meclisi Temmuz ayı toplantılarının üçüncü gününde Meclise verilen önerge doğrultusunda, Gerede ilçe köylerinin ihtiyaçları için gerekli olan 256 bin TL. ödeneğin aktarılması talebi gündeme alındı ve oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesi ile toplantı sona erdi.

Editör: TE Bilisim