İl Genel Meclisi Ekim Ayı toplantıları devam ediyor. Toplantıların Perşembe günü gerçekleşen oturumunda 6 madde görüşüldü, 1 önerge görüşülmek üzere ilgili komisyona havale edildi.

HABER: Aslı Akış

İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer’in il dışında olması nedeniyle İl Genel Meclisi 1. Başkanvekili Üzeyir Ercivan toplantıya başkanlık yaptı.

Toplantıların Perşembe günü gerçekleşen oturumunda ilk olarak Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait Merkez ilçe Tepecik Mahallesi, Cumhuriyet caddesi mevkiinde bulunan TOBB Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi binasının 42 m2.lik kısmının kantin yeri olarak işletilmesi veya işlettirilmesi yetkisinin 5 yıl süre ile Okul Aile Birliğine verilmesi talebi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Göynük ilçesi, Hisarözü köyü, tapunun 172 ada, 1 parsel nolu taşınmaz için hazırlanan tarım ve hayvancılık tesis alanı amaçlı imar planının onanması, Göynük ilçesi, İbrahimözü Köyü tapunun 141 ada, 2 parsel nosunda taşınmaz için hazırlanan ticaret alanı amaçlı imar planının onaması ve Göynük ilçesi, Memeceler köyü tapunun 109 ada 6 parsel nolu taşınmaz için hazırlanan konut alanı amaçlı imar planının onanması talebi görüşülmek üzere İmar ve bayındırlık komisyonuna havale edildi.

Toplantıda, 2021 yılı il özel idare bütçesinin bölümleri arasında ödenek aktarılmasına dair Plan ve Bütçe komisyonundan gelen rapor görüşüldü.

İl özel idaresi makine parkında greyder alınımında kullanılmak üzere iller bankasından kredi kullanma talebi Plan ve Bütçe komisyonuna havale edilirken gündem maddesi CHP ve AK parti grubunu karşı karşıya getirdi. Meclis üyeleri tek tek söz alarak görüşlerini belirtti.

Gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından Yeniçağa ilçe köylerinin ihtiyaçları için gerekli olan 236.000 TL. ödeneğin aktarılması talebi gündeme alındı ve oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesi ile toplantı sona erdi.

Editör: TE Bilisim