İHH Bolu Şubesi tarafından Bolulu vatandaşların yardımları ile oluşturulan 70. Yardım Tırı, dualar eşliğinde Suriye’ye uğurlandı. 

MEHMET FATİH YALINIZ

Demokrasi Meydanından hareket eden yardım tırını uğurlamadan önce dua edildi. Duadan önce bir basın açıklaması yapan İHH Bolu Şube Başkanı Fethi Sarımsakcı, Suriye’de yaşanan gelişmeler hakkında konuştu. Sarımsakcı şöyle konuştu; “Bugün burada Suriye ve Doğu Guta’ya sizlerin bağışları ile toplanan yardımları uğurlamak için bir araya geldik. Cenabı Hak, herkesin hayrını dergahı izzetinde kabul ve makbul eylesin. Vicdanı olan insanlara sesleniyoruz. Sadece geçtiğimiz bir ay içinde Doğu Guta’da 11 hastane, 50’den fazla okul ve ibadethane ile 7 tane fırın ve bir yetimhane vuruldu. İdlib’de ise 9 hastane ve bir o kadar da fırın vuruldu. Binlerce masum insan öldü ve yaralandı. Şimdi soruyorum, bombalama esnasında kendi çocuğunuz gözünüzün önünde olsa, parçalansa, hastaneye tedavi için götürdüğünüzde kardeşinizin başı bedeninden ayrılsa, yaralı hanımınıza kan ararken oğlunuzun cesedi ile karşılaşsanız, birden kafanızı çevirip oradan uzaklaşmak istediğinizde kızınıza olmadık ahlaksızlıkların yapıldığına şahit olsanız ne yapardınız? Savaşın da bir ahlakı var. Rabbim muhakkak hesap soracak. 5 yıldır 400 binden fazla insanın yaşadığı Doğu Guta’yı abluka altında tutup açlıkla imtihan ettikleri yetmedi. Şimdi de katliam yapıyorlar. Guta’yı bombalayan Esed’e, İdlib’i vuran Rusya’ya ve onlara yardım eden İran’a kim dur diyecek? Her ağzını açtığında İslam Birliğinden bahseden güya İsrail düşmanı ey İran, gücünü neden mazlumlara karşı kullanıyorsun. Allah’a nasıl hesap vereceğini hiç düşünmüyor musun?”

 

Fethi Sarımsakcı’nın konuşmasının ardından alanda toplanan İHH üyeleri ve vatandaşlar, yardım tırını dualarla Suriye’ye uğurladı.

Editör: TE Bilisim