Bolu İnsan Hakları ve Hizmet Derneği Başkanı Fethi Sarımsakcı, İHH İnsani Yardım Vakfının, vekaletini aldığı kurbanları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için “Bir Hisse Mutluluk” sloganıyla Türkiye dâhil 60 ülkede çalışma yapacağını söyledi. Sarımsakcı, İHH’nın bu yıl yurtiçi ve yurtdışında kurban hisse bedelini 2 bin lira olarak belirlediğini de duyurdu.

Haber: Aslı Akış

İHH İnsani Yardım Vakfı bu yılki Kurban organizasyonu kapsamında vekâletini aldığı kurbanları Türkiye dâhil 60 ülkede ihtiyaç sahiplerine ulaştırmayı hedefliyor. Kurban organizasyonu gerçekleştiren İHH’nın bu bayram için belirlemiş olduğu kurban bedeli yurt içinde ve yurt dışında tek fiyat olarak 2 bin TL. Kurbanları için İHH’ya vekâlet veren hayırseverler, çalışma yapılacak ülkeler arasından dilediğini seçebilecek.

“KURBAN HİSSELERİNİ İHTİYAÇ SAHİPLERİNE DAĞITACAĞIZ”

Bolu İnsan Hakları ve Hizmet Derneği Başkanı Fethi Sarımsakcı, Kurban Bayramı çalışmaları hakkında bilgiler vererek; “Cenab-ı Hakk’ın Kuran-ı Kerimde de buyurduğu gibi ; “Bir işi bitirdiğinizde diğerine başlayınız”. Bu ayet-i kerimenin tecellisi olarak inşallah Ramazan programımızdan çıktık Kurban hazırlıklarımıza son sürat başladık. Bolu İHH olarak, inşallah bu sene Kurban Bayramı’nda Bolu’daki bağışçılarımızın kurban emanetlerini Bosna Hersek’te kestirip mazlum ve ihtiyaç sahiplerine dağıtacağız.” diye konuştu.

“AMACIMIZ MAZLUM KARDEŞLERİMİZLE HEMHAL OLMAK”

Sarımsakcı, Kurban Hisse bedelinin bu yıl 2 bin TL olarak belirlendiğini de işaret ederek; “Kurban fiyatımız yine farklı bölgeler olmaksızın 60 ülke ve bölgede tek fiyat 2 bin lira. Tabi bize bazen niçin tek fiyat olduğu soruluyor. Dünya’nın farklı bölgelerinde daha çok kurban organizasyonu yapmak için, doğrusu daha çok mazlum ve ihtiyaç sahiplerine ulaşmamız için bölgede sıkıntılı olması bizim için çok önemli değil. Bölgenin uzak olması, çatışma ortamında olması ya da sıkıntılı bir yerin olması İHH açısından önem arz etmiyor. Bizim için önemli olan hiç ulaşılmamış bölgelere kurban organizasyonuyla o bölgelere gidip mazlum kardeşlerimize hem hal olmak.” İfadelerini kullandı.

“KURBAN BAYRAMINDA BOSNA HERSEK’TE OLACAĞIZ”

Görevli ve gönüllülerden oluşan İHH İnsani Yardım Vakfı ekiplerinin hayırseverlerin kurbanlarını kesip muhtaçlara ulaştırmak için yollara düşeceğini de dile getiren Bolu İHH Derneği Başkanı Fethi Sarımsakcı; “Biz sadece Kurban ya da Ramazanda değil, kumanya götürmek için, kurban kesmek için değil vardığımız coğrafyalarda orada kardeşlerimizle hem hal olup onların sorunlarını dinleyip, başka bir sıkıntısı başka bir ihtiyacı varsa bunları çözmek adına çalışmalar yapıyoruz. Bu sene de inşallah İHH İnsani Yardım Vakfı olarak 60 ülkede kurban organizasyonu yapacağız. Afrika bölgesinde kurbanlar ucuz ama Asya ya da Filistin, Yemen, Suriye gibi bölgelerde kurban fiyatları yüksek olması sebebiyle biz bütün programımızı yapıp, rakamlarımızı çıkartıp, hesaplarımızı yapıp tek fiyat haline getirdik ki tüm zor bölgelere, çatışma ortamlarına ulaşabilelim diye. İnşallah Rabbim ibadetlerimizi, kurbanlarımızı kabul eder, bizi bu vesileyle inşallah bu sene Bosna Hersek’te olacağız. Ben yine katılımlarınız için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Rabbim hepinizden razı, hoşnut olsun. Allah’a emanet olun.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim