Düzenlenen kahvaltıya, AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, İHH Bolu Şube Başkanı Fethi Sarımsakcı, İHH Sakarya Şube Başkanı Sebahattin Aydın, Bölge Koordinatörü Ruhi Ademoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

Programda ilk konuşmayı İHH Bolu Şube Başkanı Fethi Sarımsakcı yaptı. Açılış konuşmasını yapan Sarımsakcı, önceki gün Hakkari’nin Şemdinli İlçesinde şehit düşen Piyade Yüzbaşı Burak Bilen ve 8 şehide Allah’tan rahmet diledi.

Programın devamında İHH Sakarya Şube Başkanı Sebahattin Aydın, Arakan’da yaşananlarla ilgili bir sunum yaptı.

Arakan’da yaşanan dramı anlatan Sebahattin Aydın, “Dünyanın herhangi bir yerinde bir mazlumun canı yansa, Türkiye’de binlerce bu meseleyi dert eden insan vardır. Biz de hareket edip o yarayı sarmak, o zulmü ortadan kaldırmak için seferber oluyoruz. Bunun için ne kadar hamd etsek az. Yaşadığımız çağa bir isim vermek istesek, herhalde kan ve gözyaşının hakim olduğu çağa ancak zulüm çağı adını verebilirdik. Arakan’da Ağustos ayında başlayan zulmün neticesinde bugün 600 binin üzerinde insan evlerini yurtlarını terk ederek bir başka bölgeye, ölümden kurtulabilecekleri bir bölgeye ama yaşam koşullarının asla eskisi gibi olmayacak bir bölgeye gitmek zorunda kalıyorlar.” dedi.

Editör: TE Bilisim