Bolu İnsan Hakları ve Hizmet Derneği Başkanı Fethi Sarımsakcı, “Kurban Rahmettir” sloganıyla gerçekleştirilen 2020 yılı kurban çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Sarımsakcı; “Sloganımız ‘kurban rahmettir’ kurban bedelimiz 900 TL. Bu konuda hiçbir vatandaşımızın, bağışçımızın endişesi olmasın. Amacımız Kurban bayramında ilimizde ilçelerimizde bulunan ihtiyaç sahibi tüm yetimlerimize bayramlık alıp sevindirmek ve kurban paylarını dağıtmak” dedi.

Haber: Aslı Akış

Bolu İHH, kurban bayramı organizasyonu ile her yıl olduğu üzere ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere kurban bağışlarını almaya başladı.  Bolu İHH Başkanı Fethi Sarımsakcı, yurt içi ve yurt dışı kurban hisse bedelinin 900 TL olduğunu hatırlattı. Geçtiğimiz yıl ise Bolu’da yaklaşık 700 aileye kurban eti ulaştırdıklarını kaydetti.

BU SENE KURBAN BEDELİ 900 LİRA

Kurban Bayramı için toplanan yardımda Türkiye, 62 ülke ve bölgede tek fiyat uygulamasını uyguladıklarını belirten Sarımsakcı; “Bu yıl yine kurban çalışmalarımızın Elhamdülillah startını verdik. Öncelik tabii her bayramda her zaman olduğu gibi yetim çalışmalarımız. Ramazan Bayramı'nda yine aynı şekilde oldu. Amacımız; Kurban bayramında da ilimizde bulunan ilçelerimizde bulunan ihtiyaç sahibi tüm yetimlerimize bayramlık alıp sevindirmek. Akabinde yine kurban çalışmamız belli oldu. Fiyatlarımız Türkiye ve 62 ülke ve bölgede tek fiyat 900 TL. Bununla ilgili bize bir takım sorular geliyor: Yurtdışı niye farklı değil, yurtiçi niye farklı değil? Yani biz Yurtiçi ya da yurtdışı ayırdığımızda kurban bağışları fiyatı düşük olan bölgelerde daha düşük çok yoğunluk olacak. Dolayısıyla bizim çalışmamız şu şekilde; kurban keseceğimiz bölgelerde öncesinde bir tahmini fiyatları belirleyip, üst üste toplayıp çıkan rakamı yaklaşık takribi olan kurban sayımız üzerinden fiyatlarımızı çıkartıyoruz. Mesela bir Filistin’de kurban bedeli şu anda çok yüksek. Dolayısıyla ayırdığımız zaman, fiyatı yüksek bölgelerde kurban kesme olasılığımız diğer düşük bölgelere göre daha düşük olacak. Biz de o yüzden Türkiye ve dünya genelinde 62 bölgemizde tek fiyat çalışmamız uyguladık. Bolu'da Vali beyimizin de onayı ile çalışmalarımıza kampanyamıza başladık. Önümüzdeki hafta inşallah bunun startını veriyoruz. Hayırlısıyla ilçelerde ve Bolu merkezde inşallah yoğun bir çalışmamız olacak. El broşürlerimiz, pankartlarımız, şehrin girişinde belli yerlerinde, yine ilçelerimize pankartlarımızı gönderdik, onlar asılacak. Vatandaşlarımızın bize ulaşması konusunda telefon irtibat numaralarımız zaten pankartlarımızda var, el broşürlerimizde var. Bize gelemeyen, işte evinden korona virüs sebebiyle çıkamayan vatandaşlarımız, bağışçımız olursa, bizim irtibat numaralarımızdan, telefonlarımızdan bizi aramaları yeterli. Biz onları yormadan ve bu korona virüs sürecinde ondan rahat bir şekilde, kurban bağışlarını gidip evlerinden alır, ihtiyaç sahiplerine ulaştırırız” dedi.

“MEMUR-SEN DESTEĞİNİ HİÇ ESİRGEMEDİ”

Memur-Sen’in her zaman İHH yardımlarını desteklediğinin altını çizen Fethi Sarımsakcı; “Memur-sen, kurulduğu günden bu yana zaten Türkiye genelinde yine Bolu’da olmak şartıyla bize desteğini hiç esirgemedi. Biz Memur-sen ile yine şu anda dirsek temasındayız. Tabii protokol değil ama zaten Memur-Sen’den çoğu bizi bildiği için, Başkan Ahmet Bey ile de görüştüğümüzde protokole gerek yok, biz teşkilatımızla İHH'nın kurban çalışmalarını destekliyoruz diye beyanatı var zaten. Yine onlardan talep gelirse protokol yapabiliriz çünkü zaten ciddi destekleri var sağolsunlar” şeklinde konuştu.

“GEÇEN YIL YAKLAŞIK 700 AİLEYE KURBAN ETİ ULAŞTIRDIK”

Kurban Bayramı haricinde de kendilerine adak kurban bağışlarının geldiğini söyleyen Sarımsakcı; “Geçen yıl yaklaşık 700 aileye kurban eti ulaştırdık. Belki daha fazladır ama hatırımda kalan bu. Biz kurban haricinde de yani kurban olduğu için değinmek istiyorum; ayda yaklaşık 8-10 tane bize  adak kurbanı gelir Bolu’da. Bunu da biz yine önceliğimiz yetim olmak üzere, diğer bütün ihtiyaç sahibi ailelere bu adak kurbanını kestiririz, pay ederiz, dağıtırız” ifadelerini kullandı.

“KURBAN RAHMETTİR”

“Kurban rahmettir” sloganıyla hareket ettiklerini vurgulayan Fethi Sarımsakcı; “Sloganımız kurban rahmettir, bedelimiz 900 TL. Tamamen ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Bu konuda hiçbir vatandaşımızın, bağışçımızın endişesi olmasın. O yüzden tabii tercih yine onların, istedikleri kuruma verirler. Buradan şunu da söylemek istiyorum: Eskiye baktığımız zaman bundan 15-20 sene önce vekaletle kurban olmayacağı yönünde bir takım iddialar vardı. Bugün geldiğimiz noktada Cenabı Hakk'a şükürler olsun, Cenabı Hak sayılarını daha çok arttırsın, yani sivil toplum kuruluşlarımız, bu konuda gerçekten sayısı çoğaldı. Yani yurt dışı yurt içi fark etmiyor. Çok ciddi anlamda kurban kesiliyor ve ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor. Bu yüzden diğer sivil toplum kuruluşlarımıza da çok teşekkür ediyoruz, Allah razı olsun” dedi.

 

Editör: TE Bilisim