Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, 2017 yılında ihalesi yapılan ve çalışmaların istenilen hızda ilerlemediği Hasanlar ve Dedeler Barajı işlerine de el attı.

Konu hakkında açıklama yapan Bakan Yardımcısı Metin; “Bakanlığımız olarak Bolumuzun incisi tarihi ve turistik öneme sahip, Akşemseddin Han Hazretlerinin kabrine de ev sahipliği

yapan Bolu İli Göynük İlçesinin verimli tarım arazilerini suyla buluşturacak olan Göynük Hasanlar ve Dedeler Barajları işine 2 milyon TL ödeneği aktardık. Hasanlar Barajı ile 710 hektar, Dedeler Barajı ile 246 ha tarım arazisini borulu ve basınçlı sulama sistemleri ile sulayacağız. 2021 yılı fiyatlarıyla 49 milyon TL’ye mal olacak projenin tamamlanması sonrası Göynük İlçesinde Modern sulama ile tarımda sağlanacak verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa sebep olacak. Tarihi Mirasımız Göynük İlçesi, yaptığımız yatırımlarla inşallah Tarımda da Hak Ettiği Yere Gelecek. Bu dev yatırım göynüğümüze hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim