İl Genel Meclisi Temmuz ayı toplantılarının Cuma günü gerçekleşen son oturumunda, 12 madde karara bağlanırken, 2 önerge meclise sunuldu.

Haber: Aslı Akış

İl Genel Meclisi Temmuz ayı toplantıları sona erdi. Toplantıların Cuma günü gerçekleşen oturumu, İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Yüceer başkanlığında yapıldı.

Toplantıda, 4 gündem maddesince Yeniçağa ilçesi köylere hizmet götürme birliği hesaplarına toplam 100.000 TL, Gerede ilçesi köylere hizmet götürme birliğine 256.000 TL, Mengen ilçesi köylere hizmet götürme birliğine 59.500 TL, Göynük ilçesi köylere hizmet götürme birliğine 150.000 TL ödenek aktarılması ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen rapor görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Beşinci gündem maddesi gereğince, 2021 yılı özel idare bütçesinin bölümleri arasında aktarma yapılmasına dair plan ve bütçe komisyonundan gelen rapor görüşüldü. Dörtdivan köye yönelik muhtelif hizmetlerde kullanılmak üzere 35.000 TL ödenek aktarılması oy birliği ile kabul edildi.

Toplantıda 6 gündem maddesi, Göynük ilçesi, Karacalar köyü hudutlarında tapunun157 ada, 35 parsel nosunda kayıtlı taşınmaz için hazırlanan konut alanı amaçlı imar planı görüşülerek İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

  1. gündem maddesi Göynük ilçesi Narzanlar köyü hudutlarında tapunun 193,10 parsel nosunda kayıtlı taşınmaz için hazırlanan ticaret alanı amaçlı imar planı görüşülerek İmar ve Bayındırlık Komisyonunda oy birliği ile havale edildi.
  2. gündem maddesi Göynük ilçesi Himmetoğlu köyü hudutlarında tapunun 134 ada, 108 ve 114 nolu parseller,220 ada,8 ve 10 nolu parseller ile 224 ada 1 nolu parselde kayıtlı taşınmazlar için hazırlanan yeni yerleşim alanı amaçlı imar planı görüşülerek İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edildi.
  3. gündem maddesi Merkez ilçe Çepni köyü hudutlarında tapunun 110 ada,2 parsel nosunda kayıtlı taşınmaz için hazırlanan kırsal turizm tesis alanı amaçlı imar planı görüşülmek üzere İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edildi.
  4. gündem maddesi Göynük ilçesi Himmetoğlu köyü köy yerleşik alan genişletilmesine dair planın onanması talebi görüşülerek İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edildi.
  5. gündem maddesi Mengen ilçesi Babahızır köyü tapunun 146 ada, 20 ve 21 parsel nolu taşınmazlar için hazırlanan kırsal turizm tesis alanı amaçlı imar planının onaması talebi oy birliği ile İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edildi.
  6. gündem maddesi Merkez ilçe Vakıfgeçitveren köyüne içme ve kullanma suyu tahsisi ile ilgili Çevre ve Sağlık komisyonundan gelen rapor oy birliği ile kabul edildi.

İl Genel Meclisi Temmuz ayı toplantılarının son gününde Meclise verilen önerge doğrultusunda, Kıbrıscık köylere hizmet götürme birliği hesaplarına 57.741 TL aktarılması talebi görüşülmek üzere Plan ve Bütçe komisyonuna havale edildi.

Seben ilçe köylerinin ihtiyaçları için gerekli olan 49.000 TL. ödeneğin Seben Muhtarlık hesaplarına nakit ödenmesi talebi gündeme alındı ve oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

İl Genel Meclisi Temmuz ayı toplantıları Ağustos ayı toplantılarının başlangıç gününün kararlaştırılması ile sona erdi.

Editör: TE Bilisim