Diyanet İşleri Başkanlığı’nı vatandaşlar için cami hizmetlerinden azami derecede istifade edebilmesini temin etmek, cami merkezli din hizmetlerindeki etkinlik ve verimliliği artırmak amacıyla "Cami-Engelli Buluşmaları" başlıklı projesi çerçevesinde, 2022 Mart ayı buluşması Karaçayır Baysal Camii’nde pandemi kuralları çerçevesinde gerçekleştirdi.

Gerçekleştirilen programa, Bolu İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, Müftülük Din Hizmetleri Şube Müdürü Ali Ceylan, Gölyüzü Çayırpınar Camii Kız Kur’an Kursu Öğreticisi ve aynı zamanda İl Müftülüğü Engelli Koordinatörü Nurşen Yıldırım, Engelli Erkek Koordinatörü İmam-Hatip Ali Turan, Bolu İl Müftülüğü Görme Engelli Kursu Öğreticisi Fatma Eker, Uluslararası Tüm Engelliler Yaşlılar Kimsesizler Federasyonu (UTEF) Bolu Şubesi Başkanı Satılmış Akman, Bolu Umut Işığı Derneği Sorumlusu Şükran Ulu Güleç ve ekibi, Din görevlileri, işitme ve görme engelli kurslarında öğrenim gören öğrenciler, öğrencilerin aileleri ve Bolu’daki engelli vatandaşlar katıldı. Programda, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İlahiler okundu.

“HER ZAMAN SİZİN YANINIZDA VE HİZMETİNİZDEYİZ”

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İlahilerden sonra İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu bir konuşma yaptı. Tahiroğlu, “Çok kıymetli misafirlerimiz hepiniz hoş geldiniz. Bolu İl Müftülüğü olarak her ay farklı konularla programlarımıza devam ediyoruz. Sizleri misafir etmek bizi çok mutlu ediyor. Bolu İl Müftülüğü olarak vatandaşlarımızı dini konularda aydınlatma görevimiz olduğu gibi, engelli vatandaşlarımıza daha fazla zaman ayırarak İslam Dini’ni güzel örnekleriyle anlatmaya gayret gösteriyoruz. Bizler her zaman sizin yanınızda ve hizmetinizdeyiz” dedi.

“CAMİLERİMİZDE ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR”

Camilerde engelli vatandaşlar için çalışmalar yapıldığını aktaran Tahiroğlu, “2022 Ramazan Ayı’nın yaklaşması münasebeti ile sizlerle bu hafta bir araya gelip sohbet etmek, ikramda bulunmak istedik. Bizleri kırmayıp davetimize icabet ettiğiniz için teşekkür ederim. Sizleri tekrar sağ salim görmek bize huzur verdi, mutluluk verdi. Şunu da tekrar hatırlatayım; Daha rahat ibadet edebilmeniz ve öğrenim görebilmeniz için bazı camilerimizde ve Kur’an Kurslarımızda tadilatlar yaptık ve bazı camilerimizde de bu çalışmalarımız devam ediyor. Ramazan ayı boyunca lütfen camilerimize gelin, teravih namazlarına ve okunan mukabelelere iştirak edin. Sizleri camilerimizde, aramızda görmekten mutlu oluruz. Ramazan ayında Rabbimizin rahmeti üzerimize inşallah sağanak sağanak yağar, istifade ederiz” ifadelerini kullandı.

“MİLLETİMİZİ VE DEVLETİMİZİ DUALARINIZDA UNUTMAYIN”

Tahiroğlu, dua hatırlatması da yaparak, “Rabbim bu mübarek ay hürmetine; yerden ve gökten gelebilecek felaket ve musibetlerden, savaştan, terörden ve salgın hastalıklardan muhafaza eylesin. Bizler sizlere daima duacıyız, sizler de bizlere ve hocalarınıza dua edin. Milletimizi ve devletimizi dualarınızda unutmayın. Rabbim size ve aile fertlerinize bundan sonraki hayatınızda hayırlı, sağlıklı ve huzurlu ömürler versin. Allaha emanet olun” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim