Oyuna erken golle başlamanın avantajını maç boyu iyi kullanan bir Boluspor izledik. Bu tabloda rakip Kocaelispor'un maç bitse de gitsek havasında futbol oynamasının etkisi inkar edilemez.

Futbolun altın kuralıdır; rakip kadar mücadele etmezsen, galibiyeti istemezsen maçı kazanamazsın. Özellikle ilk yarı Kocaelispor'da motivasyon eksikliği göze çarptı.

İkinci yarı başlarken yapılan oyuncu değişiklikleri Kocaelispor adına oyuna biraz hareket kazandırdı fakat skoru değiştirmeye yeterli olmadı. Boluspor istediği 3 puanı aldı.

Kazanan taraf Boluspor'da oyun anlamında eksiklikler hala göze çarpıyor. Geçtiğimiz haftalarda mücadele eden kadro da değişikliğe gidilmesi özellikle savunma hattının değişmesi sonucu rakibin gol pozisyonu üretemediği bir maç izledik fakat zaman zaman topu oyuna sokmada Boluspor problemler yaşadı.

Sıkışan oyunu yönlendirebilecek, lider pozisyonda oyuncu hala yok gibi görünüyor. Top rakipteyken ortaya konan mücadele bu maç için yeterli gibi görünse de ilerleyen haftalarda karşılaşılacak daha üst seviyedeki takımlar karşısında yeterli olmayabilir.

Orta sahadaki adam paylaşımı, bloklar arasında bağlantı ve özellikle takım genelinde uyum sorunu göze çarpmakta. Hep birlikte hücum, hep birlikte defans mantalitesi Boluspor takımında eksik kalıyor ama yine de bu maçta takımın arzusu ve motivasyonu üst düzeydeydi.

Uyum sorunu görülse bile oyuncular ilerleyen haftalarda bu sorunu çözecek gibi görünüyor fakat özellikle hücum hattı için daha organize bir takım gerekli.

Keçiörengücü ve İstanbulspor maçlarından galibiyet alınabilirse daha farklı bir hava yakalanabilir.