Sağlık Bakanlığınca başlatılan uygulama kapsamında, yatağa bağımlı hastalara görüntülü görüşme yöntemiyle ilk kez evde sağlık raporları düzenlendi.

Bakan Fahrettin Koca, şubat ayında, yatağa ve cihaza bağımlı hastaların sağlık kurulu raporlarının evlerinde de düzenlenmesine olanak sağlayacak uygulamanın Bilecik, Sinop ve Tunceli'de pilot olarak başlatılacağını açıkladı. Bu kapsamda evinden çıkamayan hastalar için ilk uzaktan sağlık kurulu raporları düzenlenmeye başladı.

GÖRÜNTÜLÜ GÖRÜŞME YÖNTEMİ KULLANILIYOR

Uygulamanın ilk örneği, Bolu'nun Yeniçağa ilçesinde yaşayan yatağa bağımlı hasta Şerife Gölge'ye verilen rapor oldu. Evinden çıkamayan Gölge ile ildeki sağlık kurulu arasında, eve giden sağlık çalışanlarının desteğiyle uzaktan görüntülü görüşme yapıldı. Kurul, bu görüşmede hastayı değerlendirerek Durum Bildirir Formu düzenledi.

Gölge'nin yakınları da aldıkları çevrim içi hizmetle hem hastanın hem de kendilerinin yorulmadan, sıkıntı çekmeden rapor işlemlerinin çözülmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

KİMLER İÇİN EVDE SAĞLIK KURULU RAPORU VERİLEBİLİYOR?

Pilot olarak üç ilde devam eden ve kısa sürede Türkiye genelinde yaygınlaştırılması planlanan uygulamayla tanısını almış ve izlemi yapılmış yatağa bağımlı hastaların evden çıkmak zorunda kalmadan işlemlerinin kolaylaştırılması amaçlanıyor

Editör: TE Bilisim