Türkiye'nin yerli otomobili TOGG’a ait ilk yerli şarj istasyonu "Trugo" marka ismi ile Bolu Dağı'nda kurulmaya başladı.

Geçtiğimiz hafta, Vestel'in, TOGG'un şarj ağı markası Trugo'ya özel ürettiği şarj cihazlarının kurulum için hazır olduğu açıklandı. Trugo açıklamasında, "TOGG kurucu ortaklarından Vestel'in Türkiye’de, Trugo'ya özel ürettiği 180 kW gücündeki şarj cihazları kurulum için hazır. Trugo ile elektrikli araç kullanıcıları Türkiye'nin 81 ilinde yüksek performanslı şarj altyapısıyla, bin 500 istasyon kesintisiz bir deneyim yaşayacak." ifadelerine yer verildi.

Bunun üzerine TOGG’un ilk şarj istasyonu Bolu Dağı'nda kurulmaya başlandı. İstasyonda Trugo markasıyla 4 DC şarj ünitesi yer alacak. İstasyon 25 dakikada %80 batarya dolumu vaat ediyor.

İstasyonların ilk olarak Bolu’ya yerleştirilmesi büyük heyecan oluştururken cihazların nasıl ve ne sıklıkla kullanılacağı da merak konusu oldu.

25 VE 50 KM YARIÇAPINDAKİ ALANLARA YERLEŞTİRİLECEK

Türkiye genelinde yoğun yerleşim yerlerinde 25 kilometre yarıçapına sahip alanlara kurulacak istasyonlar, daha az yoğunluktaki yerlerde ise 50 kilometre yarıçapında alanlara yerleştirilecek. Tüm araç şarj sistemleriyle uyumlu olacak Trugo şarj istasyonları, zamanla yayılacak. Şarj kartı ile çalışacak sisteme üye olunabilecek. Dijital sistemler üzerinden yüklenen bakiyeyle çalışacak istasyonlar, diğer ödeme türlerinde de yükleme kabul edebilecek.

Editör: TE Bilisim