İLKSAN ilçe delege seçimlerinde aday olan idarecilerin üyeler üzerinde baskı kurabileceğini iddia eden Türk Eğitim Sen Bolu Şube Başkanı Erhan Bayram, “İlgili idarecilik vasfını kullanarak oylarını etkileme yoluna giden bir idareci kulağımıza gelirse, bu onursuzluğu kamuoyuna hak ettiği şekilde ifşa edeceğimizi ifade etmek istiyorum” dedi.

Haber: Servet Gökçek

İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı’nın  (İLKSAN), ilçe delege seçimleri 19 Haziran Cumartesi günü yapılacak. Seçimler öncesi konuşan Türk Eğitim Sen Bolu Şube Başkanı Erhan Bayram, dikkat çeken açıklamalar yaptı. 12 milyon lira kadar bütçe fazlası veren İLKSAN’ın iştah kabarttığını ve talan edilmek için girişimler olduğuna iddia eden Bayram, seçimleri kazanarak bunu önlemek istediklerine vurgu yaptı. Bayram açıklamalarında iddialarının hedefindeki sendikanın adını vermezken, Eğitim Bir Sen’in İLKSAN hakkındaki daha önceki açıklamaları dikkat çekti. Bayram, ayrıca İLKSAN’ın 78 yıldır ilkokul öğretmenlerine hizmet verdiğini belirterek, Bolu’da İLKSAN çatısı altında yapacakları sosyal tesise ilişkin de konuştu.

“BAZI ODAKALRIN İLKSAN’I BİR RANT ARACI HALİNE DÖNÜŞTÜRMEK İSTEDİĞİ KANAATİNDEYİZ”

Kurumun bazı kesimler tarafından ele geçirilmek istediğine dikkat çeken Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Bayram, “Hedefimiz şu, biz öğretmenlerin ve eğitim çalışanlarının sosyal şartlarını iyileştirme maksatlıyla kurulmuş bu kuruluşun geliştirilerek yaşatılması noktasında çaba sarf ediyoruz. Batmış halinden 12 milyon fazla veren bir sürü taşınmaz varlığıyla İLKSAN, göze batmıştır. Bir takım mahfiller, bir takım odaklar İLKSAN’ı bir rant aracı haline dönüştürmek istediği kanaatindeyiz. Bakınız 2 dönem önceki seçimlerde yetkili sendika İLKSAN yönetim kurulunu ele geçirmek için seçimlere girmiştir. Fakat yetkili sendikanın üye sayısının fazla olmasına rağmen İLKSAN üyesi öğretmenlerimizin ve eğitim çalışanlarımızın irfanı buna müsaade etmemiştir. 1996’dan bugüne 25 yıllık bir emek söz konusu ve sürekli iyileşen bir İLKSAN’ı değerlendirmiş ve yönetim kurulunu yine Türk Eğitimsen üyesi meslektaşlarımızı uygun görmüştür. Daha sonraki seçimde seçimleri kazanamayan sendika seçimleri boykot etme yoluna gitmiştir ve İLKSAN’ın kapatılması yönünde pek çok açıklama yapmışlardır” ifadelerini kullandı. İLKSAN’ın kapatılması yönündeki çalışmaların ve açıklamaların ise Eğitim Bir Sen tarafından yapıldığı açık kaynaklardan edinilen bilgilerce öğrenildi.

“OYLARI ETKİLEME YOLUNA GİDEN BİR İDARECİ KULAĞIMIZA GELİRSE İFŞA EDECEĞİZ”

Seçimlere girecek sendikanın okul ve kurum idarecilerini aday çıkartarak, öğretmenler ve üyeler üzerinden baskı kurmaya çalıştığına dikkat çeken Başkan Bayram, “Ele geçiremedikleri İLKSAN’ı kapatma yoluna gitmişlerdir. Bu son seçimlerde yine her ne kadar açıkça arkasında durmasalar bile adaylar çıkarmışlar. Daha ziyade eğitim yöneticilerinden işte okul ve kurum müdürlerinden adaylar çıkaracak üye öğretmenlerimiz ve çalışanlarımız üzerinden bir nevi psikolojik baskı da oluşturmak üzere delegelerini seçtirmeye çalıştırmaktadırlar. Burada bir ikazda bulunmak istiyorum. Tüm eğitim yöneticilerimize Bolu’da bulunan tüm eğitim yöneticilerimize müdürlerimize şu ikazda bulunmak istiyorum. Eğer bir personelimize dahi, idareci vasfını kullanarak bu noktada 19 Haziran Cumartesi günü yapılacak olan İLKSAN ilçe delege seçimleriyle ilgili idarecilik vasfını kullanarak oylarını etkileme yoluna giden bir idareci kulağımıza gelirse, bize bu bilgi ulaşırsa bu onursuzluğu kamuoyuna hak ettiği şekilde ifşa edeceğimizi ifade etmek istiyorum. İLKSAN delege seçimleri tamamen çalışanlarımızın hür iradesine bırakılmalıdır” şeklinde konuştu.

İLKSAN ÇATISI ALTINDA KARACASU’DA SOSYAL TESİS YAPILACAK

İLKSAN’ın Karacasu’da bulunan arazisi olduğunu, bu arazide yaşlı bakım evi ve termal sağlık tesisi yapacaklarını ifade eden Bayram, inşaatı yakın zamanda başlatacaklarını dile getirdi. Bayram,  konuşmasına şu ifadelerle devam etti:

“İLKSAN’ın Bolu, Karacasu’da bir arası var. 1946 yılında alınmış bir arsa. Fakat senelerce atıl kalmış daha sonra yine İLKSAN yönetim kurulunda hizmet eden Sayın Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Bey, burayla ilgili bir proje içerisine girdiler. 5 dönümlük bir arsa vardı. Yanındaki yine 5 dönümlük arsayı da almak suretiyle bir yaşlı konuk evi ve bir termal sağlık evi projesi… Projelendirilmiş, belediyeye dönük bir takım imar sorunları giderişmiş durumdadır. Kısa bir süre içerisinde inşaat faaliyetine başlanacak duruma gelmiştir. Bu tesislerden Bolu’daki İLKSAN üyesi öğretmenlerimiz faydalanacak. İLKSAN üyesi Bolu’da görev yapan eğitim öğretim hizmetleri dışındaki hizmet gören personellerimiz, eğitim çalışanlarımız, memurlarımız, hizmetlilerimiz faydalanacak. Yaşlı konuk evi Karacasu, Taşoluk Köyü’nde 235’inci parselde 5 bin metrekare bir arsa, yine belediye nezdinde imar değişikliği yapılmış ve dört kattan oluşan bir proje. Yine bölge turizm ticaret alanına dönüştürülmüş 112 odalı, 224 yatak kapasiteli yaşlı konuk evi. Termal sağlık tesisi de yine 2018’de yanındaki arsa alınarak projelendirilmiş bir yapı. Bu da 304’üncü parselde 5850 metrekarede 5 kat olacak şekilde 150 odadan oluşacak bir termal sağlık tesisi olacaktır.”

 

Editör: TE Bilisim