Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bolu Belediye Meclis üyesi Necdet Çakır, Bolu Belediyesi Temmuz ayı birinci birleşiminde söz alarak Belediye yönetiminin geçmiş dönemde yapılan hataları tekrarlamamaları konusunda açıklamada bulundu.

Çakır; “Sizden önceki dönemde ‘ben yaptım oldu’ mantığıyla yönetilen Bolu Belediyesinin, bu şehre ne kadar zarar verdiğini, nasıl telafisi imkansız hatalar yaptığını hep birlikte yaşamaktayız. Bunların en büyüklerinden bir tanesi, şu an da içerisinde bulunduğumuz bina. Tarihin ortasına bir beton yığını olarak; bu şehrin tarihine, kültürüne bir ihanet olarak duruyor” dedi.

Haber: Aslı Akış

MHP Bolu Belediye Meclis üyesi Necdet Çakır, korona virüs salgını sürecinde Belediyenin yaptığı başarı çalışmalarından dolayı başkan Özcan’a teşekkür etti. Çakır, önceki dönemde belediyenin ‘ben yaptım oldu’ mantığı ile yönetildiğini söyleyerek şehre zarar verdiğinin altını çizdi. Öte yandan hisar tepesi, imaret meydanı projeleri ile ilgili gelişmeleri sordu. Bolu Bel AŞ.’nin çalışmaları hakkında belediye meclis üyelerine bilgilendirme yapılmasını istedi.

“EL ELE VERMEMEMİZ GEREKEN BİR DÖNEM”    

Bolu Belediye Meclisi Temmuz ayı birinci oturumunda söz alarak bir konuşma yapan MHP Bolu Belediye Meclis üyesi Necdet Çakır, pandemi sürecinde Bolu Belediye başkanı Tanju Özcan ve belediye personellerine çalışmalarından ötürü teşekkür ederek; “Tüm Dünya tüm insanlık büyük bir sınavdan geçmekte. Bu dönemlerde siyaseti bir kenara bırakıp el ele vermememiz gereken dönemlerdir. İnşallah tez zamanda tüm insanlık olarak bu virüs belasından kurtuluruz. Bu vesile ile bu süreç içerisinde gösterdiği üstün gayretten dolayı başkanım Tanju Özcan olmak üzere tüm belediye personelimizi canı gönülden tebrik ediyorum” dedi.

“BU ŞEHİR HEPİMİZİN”

Çakır, Bolu Belediye binasının tarihin ortasında şehrin kültürüne ihanet gibi durduğunu ifade ederek; “Pandemi sürecinde gösterdiğiniz birlik ve beraberliği yapılacak yatırımlarda da bekliyoruz. Başka Bolu yok. Bu şehir hepimizin. Sizden önceki dönemde ‘ben yaptım oldu’ mantığıyla yönetilen Bolu Belediyesinin, bu şehre ne kadar zarar verdiğini, nasıl telafisi imkansız hatalar yaptığını hep birlikte yaşamaktayız. Bunların en büyüklerinden bir tanesi, şuan da içerisinde bulunduğumuz bina. Tarihin ortasına bir beton yığını olarak; bu şehrin tarihine, kültürüne bir ihanet olarak duruyor. İnanın, ben bunaya her girişimde, Yukarı Çarşıya, Yıldırım Bayezid Camine bakarak utanıyorum. Aynı utancı bizden sonrakilerin yaşamaması için sizden rica da bulunuyorum. Ne olur aynı hataları siz de yapmayın” şeklinde konuştu.

“GÜNÜ KURTARMAK ADINA BİR PROJE HAZIRLANMIŞ”

Belediye Meydanında yapılan çalışmalar ve Hisar Tepesi Projesine değinen Necdet Çakır; “Seçim öncesinde 52 projenizden bir tanesi İmaret Meydanı Projesiydi. Bu projeden vaz mı geçildi? Diğer taraftan, Bolu tarihi açısından büyük öneme sahip olan Hisar Tepesinde, günü kurtarmak adına bir proje hazırlanmış. Hisar Tepesine bir proje hazırlanacaksa, o tepenin 1800-1900 yıllık tarihini ortaya çıkartacak bir proje hazırlanmalıdır. Bu konuda elimizde Semih Dimicioğlu gibi tecrübeli bir Meclis üyesi var ve ondan da destek alınmalıdır. Semih beyin bu konuda sessiz kalacağını sanmıyorum. Diğer taraftan, Sizin suçunuz olmasa da, bizim gözümüzde ihanetin devamı olan Belediye ek binasının durumunun da bu Meclis’te konuşulmasını müzakere edilmesinde fayda olduğunu düşünüyorum. Binanın ihalesi oldu. Belediye şirketimiz bu ihaleyi aldı. Fakat Belediye şirketi bu binayı nasıl yapacak. Kendisi mi yapacak? Taşeronlara verip birileri üzerinden mi yapılacak? Şeffaf Belediyecilik adına bu konuların Meclis’te tartışılmasında fayda görüyorum” diye konuştu.

“LED EKRANLARIN NEREDE HANGİ TESİSTE YAPILDIĞINI BİR GÖRELİM”

MHP Bolu Belediye Meclis üyesi Necdet Çakır, konuşmasının devamında, Bolu Bel AŞ’nin çalışmaları hakkında Meclis üyelerinin aydınlatılması gerektiğini vurgulayarak; “Geçenler de basında okudum, Bolu Bel Aş. Müdürümüz Bahadır Bey açıklama yapmış. Meclis üyeleri gelsin istediği soruları sorsun diye. Sizden ricam Meclis üyeleri olarak hep birlikte bir ziyaret yapalım. Çin’e ihraç edeceğimiz LED ekranların nerede hangi tesiste yapıldığını bir görelim. Akıllı direklerin akıbetini yerinde inceleyelim. İstanbul ve İzmir Büyükşehir Belediyelerine termal kamera satan ekiple tanışalım. Belediyemizin kısa zamanda yakaladığı bu teknolojiyi ve tesisleri yerinde inceleyelim. Sizlerden bu gezinin en kısa zamanda düzenlenmesini özellikle istirham ediyorum. Başta söylediğim gibi Telafisi imkansız zararlara yol açmamak adına, yatırımların ve projelerin sadece komisyonlarda veya birkaç kişi arasında değil, burada Mecliste, aziz Milletimizin önünde muhakeme edilip, o şekilde uygulamaya konulmasını sizlerden rica ediyorum. Unutmayalım ki; Herkes gün gelince gidiyor Sonra arkasından ismi caddelere verilsin mi, verilmesin mi diye tartışma çıkıyor. Sizlere bu tartışmaların olmayacağı yarınlar diliyorum” ifadelerini kullandı.

“GELENEĞİ SÜRDÜRME ADINA BİR ADIM ATTIK TEPKİLER İLE KARŞILAŞTIK”

MHP Bolu Belediye Meclis üyesi Necdet Çakır’ın konuşmasının ardından açıklamada bulunan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Çakır’a samimi ve içten konuşması için teşekkür ederek isim tartışmasına dair; “Benim görev sürem bir gün bitecek. Benim ismimi benden sonraki belediye başkanı bir yere vermesin ben alınganlık yapmam. Burada bir gelenek oluşmuş bu geleneği sürdürme adına bir adım attık ve çok büyük tepkiler ile karşılaştık. Allah kimseyi de o duruma düşürmesin. Ama bu gelenek bozulacak ise beden sonraki başkan bozsun ben bugünden rızam olduğunu ifade ediyorum. Zabıtlara geçsin diye özellikle söylüyorum” dedi.

PROJE ONAYLANDI

Başkan Özcan, Bolu Belediyesi binasının yanında yapılacak olan iş merkezi için Meclis üyelerinin bilgilendirmesi ve projenin Meclis üyelerine anlatılması konusunda yetkili birimlere talimat verdi. Ardından hisar tepesi projesinin görsellerini belediye meclis üyelerine göstererek süreci anlattı. Proje hazırlanmadan önce anıtlar kurulu ile istişareler yapıldığını aktardı. Kültür bakanlığı ile anıtlar kurulunun bu projeyi onayladığını 3,5 aydır da bakan yardımcısı tarafından uygulama izni beklediğini vurguladı. AK Parti il başkanı Nurettin Doğanay’dan durumun hızlandırılması için yardım istediklerini de kaydetti.

“TEKNİK GEZİ YAPILACAK”

Başkan Özcan, Bolu Bel AŞ ile ilgili her belediye meclis üyesinin bireysel ya da toplu olarak bolu belediyesinin şirketini istediği zaman gidip merak ettiği her şeyi sorabileceğini dile getirdi. Toplu bir teknik geziyi muhtarlar ile yapılacağını ve belediye meclis üyelerini de dahil edileceğini belirterek; “gelin birlikte gezelim” dedi.

“KATLI OTOPARK YIKILACAK”

Başkan Özcan son olarak, İmaret Meydanı Projesi için ise, projenin devam edeceğini, 2 bina kamulaştırıldıktan sonra, Belediye katlı otoparkının da yıkılarak seçim öncesi vaat ettikleri gibi meydan projesini tamamlayacaklarını aktardı.

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim