Bolu Belediye Meclisi Ekim Ayı 1.oturumunda konuşan AK Parti Belediye Meclis Üyesi Burak Balaban, “15 indirim ile verdiğiniz teklifte ne devlet ne de Bolu kar falan da etmiş olmuyor. Sanki Bolu’nun tüm sokaklarını, caddelerini bitirdik; Özel İdare’nin asfalt işlerini kovalıyormuş gibi bir görüntümüz var. Buradaki amacınızın gerçekten Bolu’nun parasını Bolu’da tutmak değil. Tutamıyorsunuz, işte Belediye İş Merkezi projesi elimizden kayıp gitti” dedi.

 Bolu Belediye Meclisi Ekim Ayı 1’nci oturumu gerçekleşti. Oturumda konuşan AK Parti Belediye Meclis Üyesi Burak Balaban, belediye bünyesinde gerçekleştirilen projeler, Özel İdare ile yaşanan ihale krizi ve birçok konuda Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a sorular yöneltti.

“ADETA KÜÇÜK BİR ALIŞVERİŞ MERKEZİ”

Birçok konuda fikirlerini belirten Balaban, ilk olarak Yöresel Ürünler projesiyle ilgili konuştu. Balaban, “Proje, yöresel ürünler için uygun mu değil mi? diye ilk ön sunumla görüştük. Adeta küçük bir alışveriş merkezi görünümünde. Yapanların eline sağlık, nasıl istenmişse öyle çizmişlerdir fakat ben çok uygun görmedim. Detaylı incelediğimde ayrıca belirtirim” dedi.

 “2 MİLYON TL TASARRUF NASIL YAPILDI BİLMEK İSTİYORUM”

Burak Balaban, Belediye İş Merkezi projesi ihalesinin il dışından bir firmaya verilmesine yönelik eleştiride bulunarak, “Belediye şirketini birbirine katan, yönetimleri değiştiren, taşları yerinden oynatan belediye işyeri ihalesi yeniden yapıldı. “Bolu’nun parası Bolu’da kalsın” lafı çok meşhur bir laf. İhaleyi il dışından bir şirket almış. Şirketin kendi yapabileceği bir işi, dışarıya vermiş olduk. İlk ihalenin iptali ile ilgili basına yansıyan bir haber oldu. Bu ihalede nasıl olduğunu anlamadığım 2 milyon tasarruf ettirildiği söylendi. Bu ilginç sonuca nasıl ulaşıldığını ben matematiksel olarak sormak istiyorum, tam anlayamadım. İhale dosyasını hazırlayan sizsiniz. Muhammen bedeli hazırlayan, ihaleye çıkan sizsiniz. Sonra ihaleyi iptal eden yine sizsiniz. Yönetimsel değişiklikleri yapan yine sizsiniz. Bütün bunların sonucunda, belediyeyi 2 milyon zarardan nasıl engellemiş oluyoruz bunun açıklamasını istiyorum. Çünkü basına böyle bir açıklama yapıldı, nasıl bir mantıkla hesaplandı? Bilmek istiyorum” şeklinde konuştu.

“%15 İNDİRİM İLE VERDİĞİNİZ TEKLİFTE NE DEVLET NE DE BOLU KAR ETMİYOR”

Bolu Belediye şirketinin Özel İdare tarafından açılan asfalt kaplama ihalesi konusunda konuşan Balaban, “Sayın Başkan’ın mesleği gereği teknik konulara uzaklığını biliyorum. Ekibinizdeki bazı arkadaşlarında ihale konusunda nasıl sizi yanlış yönlendirdiyse inanın asfalt konusunda da yanlış yönlendirildiğini düşünüyorum. Bizim ürettiğimiz asfaltın kalitesi; maalesef karayolları kalitesinde değil. O kalitede asfalt atma şansımız, bazı ocakların açılması ile mümkün. Alaaddin Başkan döneminde bu konuyu çözmek için çok ciddi çaba harcadık fakat her şeyi sıfırdan yaptığımız için yetiştiremedik. Yine birileri sizi ürettiğimiz asfaltın maliyeti noktasında da bence yanıltıyor. Hele ki %15 indirim ile verdiğiniz teklifte ne devlet ne de Bolu kar falan da etmiş olmuyor. Sadece bu işi yaptığımız zaman; belediyemiz işçilik bedelini durduk yerde finanse etmiş oluyor. Sanki Bolu’nun tüm sokaklarını, caddelerini bitirdik; Özel İdare’nin asfalt işlerini kovalıyormuş gibi bir görüntümüz var. Buradaki amacınızın gerçekten Bolu’nun parasını Bolu’da tutmak değil. Tutamıyorsunuz, işte Belediye İş Merkezi projesi elimizden kayıp gitti” sözlerine yer verdi.

“NECİP FAZIL TABELASI NE ZAMAN YENİDEN ASILACAK?”

Balaban, konuşmasının devamında Necip Fazıl tabelasının kaldırıldığına vurgu yaparak, ““Kendini dünyalar kadar değerli zannedenlere kısa bir not; dünya beş para etmiyor” diyen, yine “Üç günlük dünya için gayret üstüne gayret, ebedi yaşam için gayret yok hayret” diyen üstat Necip Fazılı rahmetle anarken, “2009’da AK Parti hükümeti tarafından verilen teklifle, vatandaşlığını geri alan Nazım Hikmet de, bizim Necip Fazıl da bizim” diyoruz. Yaptığınız bir parka Bülent Ecevit ismini verdiniz, biz de çekimser kaldık. Fakat Necip Fazıl olması gereken yerden kaldırıldığını gördük.. Sorduk, soruşturduk; bir tadilat nedeniyle kaldırılacağı söylendi. Fakat gördük ki tekrar yerine konmadı. Meclis kararımız kapı gibi duruyor. O isim oradan neden kalktı? Ne zaman yerine koyulacak? Bu noktada hiçbir zaman siyaset yapmadık. Sayın Başkan sizin mevcut CHP yönetiminden milliyetçi ulusal kimliğinizle ayrıştığınızı düşünüyoruz. Hassas olduklarını bildiğim İyi Partili meclis üyelerimizin de bu konuyu takip etmelerini istiyoruz. “Acaba belediyede bir üst akıl mı var?” diye düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

 BÜYÜKSU DERESİNDE TEDBİR ALINACAK MI?

Burak Balaban, geçtiğimiz hafta bir çocuğun Büyüksu deresinde boğularak yaşamını yitirmesi konusu ile ilgili Başkan Özcan’a soru yönelterek, “Büyüksu’da bir çocuğumuz hayatını kaybetti, Rabbim mekanını cennet etsin. Acılı ailesine başsağlığı ve sabırlar diliyoruz, gerçekten üzücü bir durum. Bu noktada belediyemize yansıyan herhangi bir durum var mı? Güvenlik tedbirleri açısında bir soruşturma vardır mutlaka. Bu konuda da bir bilgi istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

“HUKUKSUZLUK YA DA SİGORTA SORUNLARI YÜZÜNDEN BAŞIMIZ BELAYA GİRMESİN”

AK Parti Belediye Meclis Üyesi Burak Balaban son olarak bazı belediye çalışanlarının işten uzaklaştırıldığı konusunu ele alarak, “Bazı belediye çalışanlarının iç disiplin gereği 1 ay işten uzaklaştırıldıklarını öğrendik. Bağlı başkan yardımcısını da ilgili müdürlüğü de söylememe gerek yok malum. Aslında buraya kadar da hiç sıkıntı yok. Fakat aldığımı bilgilere göre; işten uzaklaştırılan arkadaşlarımızın aynı müdürlükte çalışmaması gerekirken çalıştırıldıklarını öğrendik. Bu konuyu araştırmanızı öneriyorum. Birisi şikayet eder, bir hukuksuzluk ya da sigorta sorunları yüzünden başımız belaya girmesin. Bu noktada çalıştırılan arkadaşlarımız bir suçu yok. Onlara gel dersiniz çalışır, git dersiniz çalışır” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim