Seben’e bağlı Güneyce Köyü’nün bakır internet kablolarının bir ay önce çalınmasından dolayı Eğitim Bilişim Ağı'nda (EBA) derslerini takip eden 11 öğrenci, internet kesintisi nedeniyle mağdur oldu. Köy halkı, sorunun çözülmesi için yetkililerden yardım bekliyor.

 Haber: Ömer ÇETİNASLAN

 Edinilen bilgiye göre; Seben İlçesinin Güneyce Köyü’nde, yerin altından geçen bakır kabloların yaklaşık bir ay önce kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce çalınması sonucu internet erişimi kesildi. Köyde yaşayan 11 öğrenci, EBA TV üzerinden derslere katılım sağlayamadığı için mağdur duruma düştü.

Türk Telekom tarafından internet hattı yenilenen köyde, 15 gün sonra internet bağlantısı tekrar kesildi.

“15 GÜN SONRA YENİDEN KESİLDİ”

Duruma tepki gösteren Güneyce Köyü halkından Ümit Tunçay, “Bundan 1 ay önce internetimiz kesildi. Köye gelen internet hattındaki kablolar çalındı. Tamir edildi, fakat 15 gün sonra yeniden kesildi. Şuanda sadece bizim köy bu durumu yaşıyor. Bizim köye gelen hattı çaldıklarından dolayı mağduruz” diye konuştu.

“ÇOCUKLARIMIZ EBA TV’YE GİREMİYOR”

Köyde yaşayan çocukların EBA TV’deki derslerine katılamadıklarını ifade eden Tunçay, konu ile ilgili yetkililerden yardım istediklerini aktararak, “İnternet bağlantısı olmadığı için çocuklarımız EBA TV’ye giremiyor. Kendi cep telefonu internetlerimizden giriyorlar. O da çok kısa sürede bittiği için mağdur oluyorlar. Hiçbir öğrencimiz derse katılamıyor. Köyde 11 öğrenci var.  Bir an önce yapılmasını, Türk Telekom’un bu konuda duyarlı olmasını istiyoruz. İşlemleri çok yavaş işliyor, gerekli desteği bekliyoruz” dedi.

Editör: TE Bilisim