İşçi ölümlerini protesto etmek için soyunup yere yattılar. Bolu’da, 1 Mayıs yüzlerce kişiyle kutlandı.

Bolu’da, 1 Mayıs kutlamalarına katılan Yol-İş Sendikası üyesi karayolları taşeron işçileri, kadroya alınmamaları ve işçi ölümlerini protesto etmek için önce çıplak ayakla yürüdü, ardından soyunarak yere yattı.

Haber: Aslı Akış

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinlikleri kapsamında sendikalar İzzet Baysal Caddesi'nde bulunan Demokrasi Meydanı'nda toplandı.

Yürüyüşe katılan işçiler, ellerinde Türk bayrağı ve flamalarla İzzet Baysal Caddesi'nde yürüdü. İşçiler, yürüyüş sırasında 'Eşit işe eşit ücret' yazılı dövizler ve “Türkiye'nin Zencileri Karayolları İşçileri” yazılı pankartlar taşıdı. Yol-İş Sendikası üyeleri işçi ölümlerini protesto etmek amacıyla giysilerini çıkarıp yere yattı. İşçiler daha sonra yürüyüşlerine ayakkabısız olarak devam etti. Yürüyüş sırasında Bolu Belediyesi'nin yeni hizmet binasında çalışan işçiler, işlerini bırakıp yürüyüş yapanları izledi. Ayrıca vatandaşların çocukları birlikte kutlamalara katılırken, yürüyüş Kent Meydanı'nda son buldu. Burada türküler söylenip halaylar çekilerek 1 Mayıs kutlandı.

Karayolları işçilerinden protesto

Bolu’daki 1 Mayıs kutlamalarına katılmak için Ankara’dan gelen Yol-İş sendikasına bağlı karayolları taşeron işçileri, yürüyüş sırasında işçi ölümleri ve kadroya alınmamalarını protesto etmek için İzzet Baysal Caddesi boyunca ayakkabılarını çıkararak yürüdü. Daha sonra kutlama alanına yakın bir yerde duran grup, giysilerini çıkararak ölen işçi arkadaşlarını anısına 1 dakika boyunca yerde yattı. Sonrasında saygı duruşunda bulunuldu.

Grup adına açıklama yapan Ankara 1 Nolu Şube Teşkilatlandırma Sekreteri Şaban Çekil, “15 bin karayolu işçisi kadro dışı kaldı. Bizler yollarda kar mücadelesi, menfezler, yama dahil olmak üzere her türlü işi yapıyoruz. Ama biz 15 bin kişi dışarıda kaldık. Haksız yere kaldık” diye konuştu.

 

 

Editör: TE Bilisim