Türkiye İş Kurumu tarafından üniversite öğrencilerine yönelik başlatılan sosyal çalışma programı kapsamında başvurusu kabul edilenler nitelikli işlerde çalıştırılacak.

Program ve başvuru koşulları hakkında bilgiler veren İŞKUR Bolu İl Müdürü İsmail Yalçın, Bolu için 146 kişilik bir kontenjan bulunduğunu, başvuruların 25 Haziran’da başlayacağını ve 4 gün süreceğini söyledi.

 MEHMET FATİH YALINIZ

İŞKUR Bolu İl Müdürü İsmail Yalçın, ilk olarak program hakkında bilgiler verdi. Sosyal Çalışma Programına üniversiteye devam eden aktif öğrencilerin başvurabileceğini kaydeden Yalçın, “Türkiye İş Kurumu’nun üniversite öğrencilerine dönük, ülkemizde ilk defa başlatmış olduğu bir faaliyetle ilgili bugün buradayız. Biz bu programa kısaca “Sosyal Çalışma Programı” diyoruz. Sosyal Çalışma Programı, üniversiteye devam eden, aktif öğrenci olan gençlerimizin istihdamlarına dönük bir program. Kamu kurum ve kuruluşları ile işbirliği içerisinde yürüttüğümüz Sosyal Çalışma Programı’na üniversiteye devam eden bütün öğrencilerimiz müracaat edebilir. Türkiye’nin her yerinde istedikleri programa müracaat edebilirler. Adres sınırlaması ve kısıtlaması yoktur. www.iskur.gov.tr adresindeki sistem üzerinden giriş yaparak programlarını seçebilir ve müracaatlarını yapabilirler. Bir öğrenci yalnızca 3 programa müracaat edebilir.” dedi.

“Katılımcılar kura ile belirlenecek”

Programa başvuran öğrenciler arasında kura çekileceğini ifade eden Yalçın şöyle devam etti; “Katılımcıların belirlenmesi için Türkiye genelinde merkezi bir kura çekilecek. Asil listeler kura ile belirlenecek. Yedekler de yedek sıralaması dahil olmak üzere merkezi bir kura sistemi ile belirlenecek. Amacımız; eğitimi devam eden öğrencilerimizin işgücü piyasasına alıştırılması, onların mesleki becerilerinin güçlendirilmesi ve kamusal, toplumsal hizmetlerin görülmesi.”

“Öğrencilerimiz nitelikli işlerde çalıştırılacak”

Başvurusu kabul edilen öğrencilerin nitelikli işlerde çalıştırılacağını, sigortalarının kurum tarafından ödeneceğini söyleyen Yalçın, “Bu öğrencilerimiz nitelikli işlerde çalıştırılacaktır. Niteliksiz işlerde kesinlikle çalıştırılmaları yasak. Evrak götür getir ya da temizlik gibi işlerde değerlendirilmeyecekler. Kamu kurumunun hizmet, yürütme konuları ve amaçları doğrultusunda kendi faaliyetleri içerisinde değerlendirilecekler. Haftanın 3 günü çalıştırılacaklar. 2019 yılı içerisindeki faaliyetimiz 8 Temmuz itibariyle başlamış olacak. Bir dönem içerisinde toplam 39 gün aktif olarak çalışacaklar. Bu süre içerisinde geldikleri her gün için 67,39 TL gibi bir ücret alacaklar. Bu katılımcıların sigortaları kurumumuz tarafından ödenecek olup, emeklilikleri için de sayılacak. Maaşları da kurumumuz tarafından ödenecek.” diye konuştu.

“Bolu kontenjanı 146 kişi”

Bolu ili için kontenjan sayısının 146 olduğunu belirten Yalçın sözlerini şöyle tamamladı; “25.06.2019 Salı günü itibariyle müracaatlar başlayacak ve 4 gün sürecek. Cuma gününe kadar bütün öğrencilerimiz www.iskur.gov.tr adresinden Sosyal Çalışma Programı müracaatını yapabilirler. Ancak bunun için İŞKUR’a İş Arayan Kaydı yaptıracaklar. Müracaatta sıkıntı yaşayan, sistemsel problem yaşayan öğrencilerimiz, bulundukları illerdeki İŞKUR’lara müracaat ederek, oradaki meslek danışmanlarından yardım alabilirler. Dolayısıyla Türkiye’de ilk defa uygulayacağımız programın öğrencilere ve kamu kurumlarına hayırlı olmasını diliyorum.

Bolu ili olarak kontenjanımız 146 kişi. 146 öğrencimiz için 12 kamu kurumunda yer açmış olacağız. Öğrencilerimiz kendi mesleklerine, okudukları bölümlere göre program ve kurum seçebilirler.”

Editör: TE Bilisim