DESTEK ÖDEMELERİ BAŞLADI

KOSGEB Bolu İl Müdürü Abdurrahman Usta, Mikro ve Küçük İşletme Hızlı Destek programı kapsamında destek ödemelerinin yapılmaya başlandığını duyurdu. Usta; “Ön başvurusunu yapmış ve onay almış işletmelerden personel istihdamlarını sağlayanlar KOSGEB in internet sitesinde destek ödeme talebinde bulunarak ödeme alabileceklerdir.” dedi.

HABER: ASLI AKIŞ

Ocak ayı başında duyurusu yapılan ve başvuruları alınmaya başlanan Mikro ve Küçük İşletme Hızlı Destek programı kapsamında destek ödemeleri yapılmaya başlandı. Program kapsamında Mikro ve Küçük işletmelere istihdam başına 100 bin liralık 2 yıl ödemesiz ve sonraki 2 yılda faizsiz bir şekilde geri ödemesi olan destek sağlanmaktaydı. Ön başvurusunu yapmış ve onay almış işletmelerden personel istihdamlarını sağlayanlar KOSGEB in internet sitesinde destek ödeme talebinde bulunarak ödeme alabileceklerdir.

FIRSATI KAÇIRMAYIN

KOSGEB Bolu İl Müdürü Abdurrahman Usta, mikro ve küçük işletmelere, istihdam performansına dayalı faizsiz ve teminatsız geri ödemeli destek verileceğini belirterek; “Pandemiden etkilenen işletmelere yönelik KOSGEB tarafından sağlanan Mikro ve Küçük İşletme Hızlı Destek programı ile işletmeye istihdam ettiği her yeni elaman için 100 bin TL, faizsiz ilk 2 sene ödemesiz sonraki 2 yılda ödemeli destek sağlanmaktadır. İşletme sahibinin ya da alınan personelin kadın olması durumunda her personel için sağlanan destek 110 bin TL olacaktır. Mikro işletmeler en fazla 2 personel için(200 bin) küçük işletmeler en fazla 5 personel için (500 bin) bu desteğe başvurabilecekler” şeklinde konuştu.

ONLİNE BAŞVURU YAPILABİLECEK

Usta, başvuru kriterlerine dair de bilgi vererek;  “Başvuru kriterlerini karşılayan mikro ve küçük işletmeler www.kosgeb.gov.tr adresindeki “E-Hizmetler” menüsünden “Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı Başvurusu” alt menüsünü seçerek online başvuru yapabilecektir. KOSGEB Veritabanına kayıtlı olmayan veya KOBİ Bilgi Beyannamesi güncel olmayan işletmeler, önce kayıt ve güncelleme işlemini yapmalıdır.” dedi.

SON BAŞVURU 31 MART

Program başvurularının 31 Mart 2022’ye kadar yapılabileceğine dikkat çeken Usta; “Program başvurusuna geçici onay verilen işletmelerin, istihdam edilen personel için ödeme talebi yapabilecekleri son tarih 25 Mayıs 2022’dir. Programa 2019 yılında asgari 75.000 TL net satış hasılatı elde etmiş olan imalat sanayiinde faaliyet gösteren işletmelerin tamamı toptan perakende ve hizmet sektörünün büyük kısmı başvurabilmektedir.” İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim