Bolu Ülkü Ocakları Başkanı İsmail Akgül; Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 96'ncı yıl dönümünün kutlanacağı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

 Bolu Ülkü Ocakları Başkanı İsmail Akgül, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında;

İstiklal Harbimizin zaferle sonuçlanmasının ardından, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “en büyük eserim” dediği Cumhuriyetimiz, 96 yıl önce bugün ilan edilmiş ve ülkemiz resmen Türkiye Cumhuriyeti olarak tescil edilmiştir. Cumhuriyetin ilanı emperyalizmin ve işbirlikçilerin kesin mağlubiyeti, Türk milletinin kesin muzafferiyetidir.

Türk milletinin esareti, manda ve himayeyi asla kabul etmeyeceğinin, şartlar ne kadar zorlu olursa olsun istiklal ve istikbalinden hiçbir şekilde taviz vermeyeceğinin ve kendi iradesini kendisinden başkasına devretmeyeceğinin ilanı olan Cumhuriyetimiz, aynı zamanda “hâkimiyet bilakaydüşart milletindir” ilkesinin de tecellisi olmuştur.

Cumhuriyetimiz, Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarının hayata geçirdiği en önemli değer, Türk tarihinin kaydettiği en muhteşem atılımlardan birisidir. Aziz milletimiz Cumhuriyetle birlikte, tebaa olmaktan çıkarak eşit haklara sahip vatandaşlardan oluşan bir millet haline gelmiştir. Bu bağlamda Cumhuriyet bilgisizliğe, çaresizliğe, esarete karşı verilen tavizsiz mücadelenin de adı olmuştur.

Cumhuriyet; milletimizin doğulusuyla, batılısıyla, kuzeylisiyle, güneylisiyle, kadın-erkek, yaşlı-genç demeden; kan, gözyaşı ve emeğiyle hayata geçirdiği eşi olmayan bir şaheserdir. Bu şahesere sahip çıkmak, korumak ve kollamak her Türk vatandaşının en temel ve vazgeçilmez görevi olmalıdır.

Ülkemizin gelişmesi, milletimizin güçlenmesi, Cumhuriyetimizin ilelebet payidar kalması için milletimizin her bir ferdi üzerine düşen milli sorumluluğu yerine getirmelidir. Türkiye Cumhuriyeti bilimden sanata, sanayiden teknolojiye, tarımdan ticarete, sağlıktan eğitime her alanda gelişim kaydetmeli ve milletler arenasında kendine mahsus yerini almalıdır. Bu da ancak ilke ve ülkü sahibi, çalışkan ve üretken nesillerle mümkün olacaktır.

Ülkücü Türk Gençliği, Türkiye Cumhuriyeti’nin kalkınması ve her anlamda öncü bir konumda olması için çalışmalarını büyük bir inanç ve titizlikle yürütmektedir. Cumhuriyetimizin 96. Yılında başta Gazi Mustafa Kemal Paşa ve silah arkadaşları olmak üzere; tüm şehit ve gazilerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhları şad olsun!” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim