Öğretmenlerin İller Arası İsteğe ve Zorunlu Çalışma Yükümlülüğüne Bağlı Yer Değiştirme kontenjanları açıklandı. Bolu’da farklı ilçelerde ve farklı branşlarda 351 kontenjan ayrıldı.

Haber: Oğuzhan Eke

Binlerce öğretmenin beklediği Öğretmenlerin İller Arası İsteğe Ve Zorunlu Çalışma Yükümlülüğüne Bağlı Yer Değiştirme Başvurusu 31 Temmuz Cumartesi günü itibariyle başladı. Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından illerin boş kontenjanlarına ilişkin detaylı liste paylaşıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet sitesinden ulaşılabilen listede, Bolu’daki boş kontenjanlar da açıklandı. Listeye göre Bolu’da farklı il ve ilçelerde 351 boş kontenjan olduğu tespit edildi.

Bolu’da ihtiyaç duyulan öğretmen branşları; Almanca, Arapça, Beden Eğitimi, Bilişim Teknolojileri, Coğrafya, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, El Sanatları Tek. /El Sanatları ve Nakış, Elektrik-Elektronik, Felsefe, Fen Bilimleri, Fizik, Görsel Sanatlar, Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri, Hayvan Sağlığı, İmam Hatip Lisesi Dersleri, İlköğretim Matematik, İngilizce, Kimya Teknolojisi/Kimya, Konaklama ve Seyahat Hizmetleri, Makine Tek. Makine Tas. Tek./Makine ve Kalıp, Matematik, Mobilya ve İç Mekan Tasarımı, Müzik, Okul Öncesi Öğretmenliği, Özel Eğitim, Rehberlik, Sağlık /Sağlık Hizmetleri, Sınıf Öğretmenliği, Sosyal Bilgiler, Tarih, Teknoloji ve Tasarım, Türk Dili ve Edebiyatı, Türkçe, Yiyecek İçecek Hizmetleri olarak sıralandı.

Detaylı listeye ve başvuru noktasına MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI adresinden ulaşılabilir.

 

Editör: TE Bilisim