Bolu Çalışma ve İş Kurumu Müdürü İsmail Yalçın, ilimizde 2017 yılı ve 2018 yılı ilk 7 ayında istihdam edilen ki sayılarını açıkladı. Yalçın; “Bolu’da 2017 yılı net istihdam artışımız 4 bin 973 olarak gerçekleşti. 2018 yılına geldiğimizde ilk 7 ayda sadece özel sektöre işe yerleştirme sayımız 3 bin 409 oldu. Bu da ülkemizin, sanayimizin ve ekonomimizin iyi yolda olduğunu gösteriyor” dedi.

Özel Haber: Aslı Akış

İstihdamın korunması ve artırılması, işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesi, işsizliğin azaltılması ve özel politika gerektiren grupların iş gücü piyasasına kazandırılmasını amaçlayan İŞKUR, istihdama aracılık etmeyi sürdürüyor. Öte yandan, İŞKUR Müdürü İsmail Yalçın, “Üretimi ve yatırımı artırmamız lazım. Bunu yolu da millileşmekten, milli tüketmekten, milli olmaktan ve çok üretmekten geçer” diyerek vatandaşlara çağrıda bulundu.

“EN GÜZEL GÖSTERGE 2017 RAKAMLARIMIZ”

Konuyla ilgili bilgiler veren Bolu Çalışma ve İş Kurumu Müdürü İsmail Yalçın, geçen yıl 4 bin 973 kişinin İŞKUR aracılığı ile Bolu’da işe yerleştirildiğini belirterek; “2016 yılında ülkemiz zor zamanlar ve kötü süreçler geçirdi. Bugün hala o kötü sürecin yansımaları devam ediyor. Bir darbe girişimi yaşadık başarılı olunamayınca ülkemize ekonomik olarak diz çöktürmenin gayret ve çabası içerisindeler. Şükürler olsun ki ülkemiz dimdik ayakta ve dimdik ayakta durmaya devam edecek. Bunun en güzel göstergesi 2017 rakamlarımız.

Sayın Cumhurbaşkanımız 2017 Şubat ayında bir milli istihdam seferberliği ilan etti. Buradan bütün yatırımcı, girişimci, sanayici, işletmelerimize teşekkürlerimizi arz etmek istiyorum. Onlarda bu seferberliğe ciddi manada katılıp destek verdiler. Bolu’da 2017 yılı net istihdam artışımız kesin rakam 4 bin 973 olarak gerçekleşti. 2016 Aralık ayında 60 bin 808 olan ilimizdeki sigortalı çalışan sayısı 2017 Aralık ayında 68 bin 245’e çıktı. Bu ciddi bir rakam ve gelişme. Ülkemiz bütün çabalara, uğraşlara rağmen dimdik ayakta olduğunu ve ayakta kalacağını tüm dünyaya ilan etmiş oldu. 2018 yılına geldiğimizde ilk 7 ayda 2018 yılı içerisinde sadece özel sektöre işe yerleştirme sayımız 3 bin 409 oldu. Bu da ülkemizin, sanayimizin ve ekonomimizin iyi yolda olduğunu gösteriyor” diye konuştu.

“İSRAFTAN KAÇINACAĞIZ YERLİ MALI TÜKETECEĞİZ”

İsmail Yalçın, işsizliği azaltmak ve istihdamı çoğaltmak için israftan kaçınılıp daha çok üretim yapılması gerektiğine vurgu yaparak; “Bir çağrı yapmak istiyorum. İstihdam ve ülkelerin çözmek zorunda olduğu büyük bir problem ve çok tane problemi de beraberinde tetikleyen bir sorun. Bunu çözmek istiyorsak; üretimi ve yatırımı artırmamız lazım. Bunu yolu da millileşmekten, milli tüketmekten, milli olmaktan ve çok üretmekten geçer. Dolayısı ile bütün vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olmaları milli tüketmeleri, milli ürünlere yönelmeleri hem sanayimizi destekleyecek hem de üretimimizi artıracaktır. Bu da otomatikman işsizliği azaltacak ve istihdamı çoğaltacaktır. Eğer işsizlikten yakınıyorsak milli olmak zorundayız. Ülkemizin gelecekte daha güçlü olması için gayret içerisinde olmamız lazım. Her birey olarak yapacağımız ve yapma zorunda olduğumuz şeyler var. İsraftan kaçınacağız, milli olacağız ve yerli malı tüketeceğiz. Bütün dünya madem bize savaş açıyorsa biz de bütün dünyaya karşı dimdik ayakta durduğumuzu ve kıyamete kadar bu topraklarda var olacağımızı göstereceğiz. Anadolu’nun geçmişine baktığını zaman bu coğrafyada Türklerden daha uzun süre medeniyet kurabilen ve yaşatabilen başka bir millet yoktur” ifadelerini kullandı.

“YERLİLEŞTİRECEĞİMİZ İTHAL KALEMLERİMİZ VAR”

Ülkemizde işsizlik ve istihdam açısından problem olmadığına dikkat çeken Yalçın; “İthalatımızın rakamlarına ve kalemlerine baktığımızda millileştiremeyeceğimiz oran çok az. Petrolü ve enerjinin çoğunu satın almak zorundayız ama satın aldıklarımızın içerisinde çok büyük millileştireceğimiz, yerlileştireceğimiz ithal kalemlerimiz var. Millet olarak duyarlı olduğumuzda çok kısa sürede üstesinden gelebileceğimiz sorun olarak görüyorum. İnşallah bunu da başaracağız. İstihdam ve işsizlik açısından şu an ülkemizde hiçbir problem görülmüyor. Her gelen yılımız her geçen yılımızdan daha iyi olacak. Bu ümit içerisindeyiz” şeklinde konuştu.

ENGELLİ İSTİHDAMIMIZ %98”

“Kamunun ciddi manada istihdama desteği olduğunu ifade eden Yalçın; “Ülke genelinde kredi yurtlar kurumuna 3 bin kişi istihdam ediliyor. Yakın zamanda inşallah kuraları çekilecek ve işlerine başlamış olacaklar. Engelli istihdamı açısından da ilimizde işletmelerin çalıştırmak zorunda oldukları engellilerin yaklaşık %98’ini şu an çalıştırılıyor. Totale baktığımızda sigortalı çalışan oranlarına göre engelli çalıştırma sayılarının çok üstünde bir engelli istihdamımız var. Dolayısıyla işletmelerimize teşekkür ediyorum” dedi.

 

Editör: TE Bilisim