Bolu Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) konferans salonunda, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü’nün 101. yılı ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Haber: Oğuzhan Eke

İstiklal Marşı’nın Kabulü’nün 101’inci yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü vesilesiyle, Hacı Bayram Veli İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri ve öğretmenleri tarafından program düzenlendi. BİLSEM’deki programda; Bolu Valisi Ahmet Ümit, Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Haluk Saygılı, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yılmaz, Bolu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İbrahim Kunuk, kurum müdürleri, okul müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

“EŞSİZ BİR ŞAHESERDİR”

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan programda, günün anlam ve önemine ilişkin konuşan Bolu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İbrahim Kunuk, “İstiklal Marşı’nı anlamak ve anlatmak için onun hangi şartlarda yazıldığını bilmemiz ve onu bu çerçevede değerlendirmemiz gerekmektedir. İstiklal Marşı’mız düzenlenen yarışma ile 724 şiir arasından seçilen 12 Mart 1921’de 1. Millet Meclisinin gurur ve heyecana sevk etmiş, kahraman ordumuza moral ve sembol olmuştur.  Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Harbi’mizin şiddetini hissettirdiği, ulusumuzun dört cephede sırtlara karşı mücadele verdiği dönemde milletimizin hissiyatına tercüman olarak kaleme aldığı vatan, millet, bayrak ve istiklal aşkının ruhumuza ve hayatımıza ilmek ilmek dokuduğu eşsiz bir şaheserdir” dedi.

ORATORYO GÖSTERİSİ YAPILDI

Mehmet Akif’in Hayatı ve Kurtuluşa Giden Yol adlı oratoryo ve canlandırma gösterisiyle devam eden programda da Asım’ın Nesli Tiyatro gösterisi sahnelendi. Okul korosu tarafından gerçekleştirilen müzik dinletisinin akabinde anma günü dolayısıyla düzenlenen Ortaokullar Arası Resim Yarışması’nda 1. olan Behiye Baysal Ortaokulu öğrencisi Azra Şahin’e, 2. olan Hacı Bayram Veli İHO öğrencisi Elif Bayram’a ve 3. olan 60. Yıl Ortaokulu öğrencisi Ravza Gül Akman’a Vali Ahmet Ümit tarafından ödülleri verildi.

“ÖĞRENCİLERİMİZİ, ÖĞRETMENLERİMİZİ KUTLUYORUM”

Programın sonunda düşüncelerini ve hislerini paylaşan Vali Ümit, “Çok anlamlı bir anma için bir araya geldik. Öğrencilerimizi kutluyorum, öğretmenlerimizi de kutluyorum. Gayet güzel bir şekilde hazırlanmışlar ve bize İstiklal Marşı’mızı, İstiklal Marşı’mızın yazarı rahmetli Mehmet Akif’i, anlamını, ruhu ve yaşanan olayları bir nebze de olsa hatırlattılar ve hepimiz çok duygulandık. Tabi İstiklal Marşı dendiğinde, Mehmet Akif; Mehmet Akif dendiğinde İstiklal Marşı, Çanakkale’de şehitler, kısacası şanlı tarihimiz, yüce milletimiz baştan aşağıya sıralanıyor. Onun için hepimizin bu kubbenin altında bulunan herkesin mutlaka bu tarih için bu ecdat için, çekilen sıkıntılar için vatan, bayrak, millet, özgürlük ve bağımsızlık için söyleyeceğimiz çok şeylerimiz var” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim