İYİ Parti Bolu Belediye Meclis Üyesi Hakan Alpaslan, Bolu’nun gastronomi şehri olması için projeler üretilmesi gerektiğini ifade ederek, kent merkezinin canlandırılması gerektiğine işaret etti.

Haber: Aslı Akış

İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Hakan Alpaslan, Bolu Belediye Meclis toplantısında konuştu. Alpaslan, Bolu’nun aşçılarına dikkat çekerek, kent merkezinde yerel lezzetlerin tadılabileceği mekanların olmadığına işaret etti. Alpaslan, “Yaşadığımız şehrin bir kültürü olmalıdır. Mengen ilçemizden ve aşçılık mesleğinden dolayı Bolu deyince dışarıdan gelen misafirlerimiz, şehrimizde çok güzel, farklı lezzetler tadabilecekleri yerler olduğunu düşünmektedirler. Ama ne yazık ki bu konuda şehrimiz, böyle biliniyor olmasına rağmen, son derece yetersizdir” dedi.

“BOLU; ABANT, GÖLCÜK VE YEDİGÖLLER’DEN İBARET DEĞİL”

Bolu’nun Gastronomi şehri olabilmesi için çalışmalar yapılması gerektiğini belirten Alpaslan, “Şehrin gelişimi açısından birçok farklı sektörün belirli oranlarda olması esas olmakla beraber, ana temel, Bolunun bir Gastronomi merkezi haline dönüştürülmesi konusunda çalışmalar yapılması olmalıdır. Bolu sadece Abant, Gölcük ve Yedigöller’den ibaret değildir. Yerli, yabancı turistleri şehrin içine sokacak, onlara farklı lezzetleri tattırabileceğimiz, otantik, farklı mekânların olduğu, ilimizin 7/24, yaz, kış canlı kalabileceği bir gastronomi şehri haline dönüştürülebilmesi adına hep beraber gerekli çalışmaları yapabilmeliyiz. Bu,  şehrimizin ekonomik açıdan da kalkınması demek olacağı için, hepimize faydası olacaktır” ifadelerini kullandı.

“NE ZAMAN BİTİRİLECEĞİ KONUSU ÖNEM ARZ ETMEKTEDİR”

Karacasu’da yapılacak spor tesisine ilişkin de konuşan Alpsaslan, çalışmaların ne kadar süreceğinin önemli olduğunu ifade ederek, “Sayın Başkanım,  Bolu’ya ekonomik anlamda büyük katkı sağlayacağını düşündüğüm, Spor Turizmine yönelik, Karacasu Beldemizde yapılması planlanan projeyi takdirle alkışlıyorum. Ancak bu tesislerin yapımına ne zaman başlanacağı, ne kadar süreceği, ne zaman bitirileceği konusu da, en az projenin planlanması kadar önem arz etmektedir.  Meclis üyeleri olarak bu konuda elimizden ne geliyorsa yasal çerçeveler içerisinde yapmaya hazırız. Nihayetinde kazanan Bolu olacaktır” şeklinde konuştu.

“KAVŞAKLARDAN BAZILARI HALA KARANLIK”

Şehrin ışıklandırılması noktasında, karanlık kavşak ve kaldırımları olduğuna dikkat çeken Alpslaslan, “Şehrimizin akşamları yollarının, caddelerinin, kavşak noktalarının, kaldırımlarının, karanlık olması konusundaki hassasiyetinizi çok iyi biliyorum. Fakat bu konuyla ilgili çaba göstermenize rağmen, maalesef yeni açılan bulvarlardan, geniş kaldırımlardan, kavşaklardan bazıları hala karanlık. Tabelalar ve çizgiler yetersiz ve zayıf kalıyor. Ayrıca daha önceki konuşmalarımda da belirttiğim üzere, özellikle karanlık yaya geçitleri tehlike arz etmektedir. Yaya geçitleriyle ilgili, ülkemizde bazı yerlerde ışıklı yaya geçidi tabelaları konularak, hatta ışıklı yaya geçitleri yapılarak, hem güvenli geçişler sağlanmış, hem de şehre ayrı bir görsellik kazandırılmış olacaktır. Tabi ki bu işin bir de maliyeti olacaktır. Ancak hiçbir şey insan hayatından daha değerli değildir. Bununla ilgili bir fizibilite yapılabileceği düşüncesindeyim” diye konuştu.

 

Editör: TE Bilisim