İYİ Parti Bolu İl Başkanı Burhan Aktaş, ağaç kesimlerine dikkat çekerek, “Önceden ormancılar ormanları köylülerden korurdu. Artık köylüler ormanları ormancılardan korur hale geldi” dedi.

BASIN BÜLTENİ

İYİ Parti İl Bolu Teşkilatı, Bolu’nun Yakabaya ve Çamyayla köylerini ziyaret etti. İl Başkanı Burhan Aktaş, Merkez İlçe Başkanı Murat Güler, il ve merkez ilçe yöneticileri ziyarete katıldı. Ziyarette partilileri, köy muhtarları İbrahim Metyar ve Turgut Çarşambalıoğlu karşıladı. Köy halkı yaşadıkları sıkıntıları partililere iletti. Talepleri tek tek not alan partililer İYİ Parti iktidarında tüm sorunların çözüme kavuşturulacağı sözünü verdi. Ziyaret sonunda, İYİ Parti’ye katılım sağlayan vatandaşlara rozet takıldı.

“İKTİDARIN YAPTIĞI EN GÜZEL İŞ KÖYLÜLERE SIRT ÇEVİRMEK”

Köy ziyaretlerine ilişkin değerlendirmede bulunan Burhan Aktaş, “Köylülerimize bir dokunduk bin ah işittik. Mevcut iktidarın ülkeyi yönetim şeklinden köylülerimiz de memnun değil. Gittiğimiz her köyde vatandaşlarımız mazotun, gübrenin, bitkisel ve hayvansal ilacın pahalılığından çiftçilik ve hayvancılık yapmanın artık imkânsız hale geldiğini söylüyor. Gençler artık köylerde durmuyor. Hepsinin hayali yurtdışına çıkmak. Suriyelilere yapılan yardım kadar köylülerimiz, çiftçilerimiz desteklenseydi bugün bu halde olmazdık. Köylünün ürettiği eti, sütü, yoğurdu, yağı artık para etmiyor. Köylü can çekişiyor ve iktidarın en güzel yaptığı iş köylümüze sırt çevirmek” dedi.

ORMANLARDAKİ AĞAC KESİMİNE DİKKAT ÇEKTİ

Köylülerin, Devlet eliyle ormanlık alanlarda yapılan ağaç kesimlerine büyük tepki gösterdiğini de dile getiren Aktaş, “2002’de Bolu’da kesilen ağaç miktarı 410 bin metreküp iken bu rakamın 2022 sonu itibariyle 3,5 milyon metreküp olduğu iddia ediliyor. Ormanlarımızda orantısız bir şekilde ağaç kesimleri yapılıyor. Sırf ekonomiye katkı sağlasın diye geleceğimiz olan ormanlarımız yok ediliyor, katlediliyor. Ormanlardaki kesimler bu şekilde devam ederse ilimiz çölden, çorak topraklardan farksız olacak. Önceden ormancılar ormanları köylülerden korurdu. Artık köylüler ormanları ormancılardan korur hale geldi. Bu gerçekten üzerinde düşünülmesi gereken bir konu” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim