İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi ve Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Suat Orhan, Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar’ın, Gerede Belediyesi Hayvan Barınağı’nda köpek ölümlerine ilişkin yaptığı açıklamasına tepki gösterdi. Orhan; “Can dostlarımızı sahipsiz, bakımsız ve aç susuz bırakan Gerede belediyesi yöneticileri ve sorumlu AK Parti Belediye Başkanı Mustafa Allar sorumsuz ve vicdansız bir başkan olduğunu tüm Türkiye’ye kendini kanıtlamış oldu.” dedi.

Haber:Aslı Akış 

 Gerede Belediyesi Hayvan Barınağında olduğu ve barınak içerisindeki hayvanların kötü şartlarda yaşadığı fotoğraf ve görüntüler önceki gün sokaktaki Patili Canları Yaşatma Derneği (PADER) Başkanı Alper Kermiş tarafından sosyal medyada paylaşıldı. Konuya ilişkin ise Gerede Belediyesi tarafından açıklama yapıldı. İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi ve Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Suat Orhan, Gerede Belediyesi Hayvan Barınağı’ndaki hayvanların ölüme terk edildiğine dikkat çekerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Partili Belediye Başkanlarına “Sahipsiz hayvanlar için önlem alın” çağrısını hatırlattı.

İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Suat Orhan, Gerede Belediyesi hayvan barınağında yaşanan olayın üzücülüğüne vurgu yaparak; “Bu hafta üzücü bir olayla içimiz yandı ve halen yanmaya devam ediyor. Gerede Belediyesinin hayvan barınağında yaşamaya çalışan can dostlarımız, ölüme terk edilmiş gibi. Sahipsiz, bakımsız ve aç susuz bırakan Gerede belediyesi yöneticileri ve sorumlu AK Parti Belediye Başkanı Mustafa Allar sorumsuz ve vicdansız bir başkan olduğunu tüm Türkiye’ye kendini kanıtlamış oldu.” dedi.

 “HAYVANLARIN ÖLÜME TERK EDİLMESİ İHMAL OLARAK KABUL EDİLEMEZ”

Bir vatandaşın barınağa giderek paylaştığı fotoğraf ve videolar olduğunu anımsatan Orhan; “Barınakta bulunan hayvanların birazı ölmüş durumda ve birazının durumu da çok sağlıklı olmadığını duyarlı bir vatandaşımız sayesinde öğrenmiş bulunmaktayız. Hayvan sever bir vatandaşımız barınağa giderek fotoğraflar ve videolar çektiğini, barınakta hiçbir sorumlu kişinin olmadığını, belirterek hayvanların adeta ölüme terkedilmiş çamur ve suyun içinde kalmış barınabilecek yerlerin çok az olduğunu, bu kış günü hayvanların tamamıyla ölüme bırakılması bir ihmal olarak kabul edilemez. Bunun hiçbir açıklaması olamaz” şeklinde konuştu.

“ÖLÜ TAVUKLARIN ÇAMURUN VE SUYUN İÇİNE ATILDIĞINI REZALET FOTOĞRAFLANDI”

Orhan, Barınaktaki hayvanların ölü tavuklar ile beslendiğini ileri sürerek; “Bu soğuk günlerde barınakta bakamadığınız hayvanları doğaya salmış olsaydınız, kendilerine daha iyi bakarlardı. Barınakta bulunan hayvanlara beslenmesi için hastalıklı ölü tavukların çamurun ve suyun içine atıldığını rezalet bir şekilde maalesef fotoğraflarda görebiliyoruz. Barınakta bulunan hayvanlar mama ile beslenmesi yerine hastalıklı ölü tavuklar ile beslenmeye bırakılmış durumda o tavuklar hastalıklı olmasa zaten ölmezlerdi.” İfadelerini kullandı.

 ORHAN, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN ÇAĞRISINI HATIRLATTI

Sokak hayvanlarını barınaklara toplayın çağrısı yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ifadelerini de hatırlatan Suat Orhan; “Sayın Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara Kızılcahamam'da düzenlenen "Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısında yaptığı konuşmada AK Parti'nin belediyelerdeki başarısıyla milletin gönlüne girdiğini, 81 vilayetinin tamamındaki belediyeleri, özellikle de kendi belediyelerini yakından takip ettiklerini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bazı meselelerle ve çok küçük dokunuşlarla gönül kazanmanın mümkün olduğunu söyleyerek, "Evet buraya hassasiyetle dikkatinizi çekmek istiyorum. Sokak hayvanları meselesidir. Maalesef medyada sık sık çocuklara saldıran başıboş köpeklerin yol açtığı facialarla ilgili üzüntü verici haberlere rastlıyoruz. Öncelikle sahipsiz hayvanların yerinin, sokaklar değil barınaklar olduğunu unutmamalıyız. Şimdi ben buradan birinci derecede büyükşehirlerimiz olmak üzere tüm belediye başkanlarına sesleniyorum. Sahipsiz hayvanlar için lütfen ön alın, sıcak ve güvenli barınaklar kurarak gıda artıklarından hayvan maması üretimini teşvik ederek pek çok gönül kazanabilirsiniz. Böylece hem vatandaşlarımızın sahipsiz hayvanların yol açacağı tehditlerden kurtulmasını sağlamış, hem de kendisi de bir can olan hayvanlara karşı sorumluluğumuzu yerine getirmiş oluruz" dedi.” Diye konuştu.

“CAN DOSTLARIMIZI ÖNEMSİYORUZ”       

“Sayın cumhurbaşkanımızın mesajını dikkate alarak Gerede’de yaşanan olayı da göz önünde bulundurarak İYİ Parti Doğa ve Çevre Politikaları Genel Başkan Yardımcımız Arzu Önşen ve İstanbul Milletvekilimiz Ümit Beyaz ile görüşerek taleplerimizi ilettik” diyen Orhan;  “Biz can dostlarımızı önemsiyor ve Gerede’deki hayvanların bakım için girişimde bulunuyoruz. Birçok defa hayvanları Bolu’ya getirmek için talebimiz oldu ancak nerede belediye belediyesi buna yanaşmadı.  Deyim yerimdeyse düşmanca bir tavır takınarak siyaseti ön planda tutup can dostları ikinci planda tutuyorlar. Bolu Belediyesi hayvan hakları komisyonu ve veteriner işleri müdürlüğü olarak tüm hazırlıklarımızı tamamlamış ve yer tahsisi belirlemiştik. Öte yandan sivil toplum örgütleri, hayvan hakları baro komisyonu ile istişare neticesinde Gerede’deki can dostlarımıza sahip çıkmak için gerekli girişimlerde bulunduk.” dedi.

“KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ” 

Orhan, Gerede Belediyesi tarafından yapılan açıklamayı samimi bulmadığını dile getirerek, Bolu Valisi Ahmet Ümit’e gerekli duyarlılığı gösterdiğinden ötürü teşekkür etti. “Biz bu kadar girişimde bulunurken, can dostlarımız vermemekte direnen Gerede belediyesinin açıklamaları samimi değildir. Gerçekten vicdani olarak hayvan sevgisi besleselerdi konuya hassasiyet gösterilerdi.  Yaşanan bu vahim olayın akabinde sayın valimiz Ahmet Ümit, gerekli iyileştirme çalışmalarının yapılması talimatını verdiği için kendisine teşekkür ediyor, konunun takipçisi olacağımız kamuoyuna saygıyla duyururuz.” İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim