İYİ Parti Bolu İl ve Merkez İlçe yönetimi Saadet Partisine iadeyi ziyarette bulundu.

Haber: Aslı Akış 

Ziyarete, Saadet Partisi Bolu İl Başkanı Veysel Çetinkaya, İyi Parti Bolu İl Başkanı Mehmet Aydın, İyi Parti Bolu Merkez İlçe Başkanı Ahmet Yılmaz ve partililer katıldı.

Saadet Partisi İl binasında gerçekleşen ziyarette; ana konu ülkenin birlik ve beraberliği için partiler arası diyalogun önemi idi. İki parti başkanları özellikle sandık güvenliği konusuna değinerek öneminden bahsettiler. Ayrıca parti yetkilileri yumuşak üslubu tercih etmeleri gerektiği belirttiler.

Ziyarette ilk konuşmayı İYİ Parti Bolu İl Başkanı Mehmet Aydın yaptı. Aydın,  İyi niyetle selam getirdiklerini ifade ederek sözlerine başladı. Konuşmasında seçim güvenliğine dikkat çeken Aydın;  “25 Ekim’de partimiz kuruluş dilekçesini verdi. Arkasından teşkilat çalışmalarına başladı. Bu teşkilatlanma çalışmaları devam ederken bir yandan da demokrasinin gereği olarak 10 Aralık 2017 tarihinde genel kurultayımızı yaptık. İlk 1. Olağan kongremizi yaptık. 22 Aralık itibariyle de il ve ilçe teşkilatlanmalarını bitirdik. Bu süre içerisinde devam eden teşkilatlanmalarımız da oldu ancak siyasi partiler kanununa göre en az 41 ilde teşkilatlanmamız gerekiyordu seçimlere girebilmemiz için. Siyasi partiler demokrasinin en temel yapı taşıdır. İl ilçe kongrelerimiz de tamamladık. Artık önümüzde yapılacak yerel, genel, Cumhurbaşkanlığı hangi seçim olursa olsun İYİ Parti olarak hazırız. Şu anda üyelik çalışmalarımıza hız verdik. En çok önemsediğimiz sandık güvenliği. Bu konuda iktidarın biliyorsunuz çalışmaları var. Sağlıklı bir seçim geçirebilmemiz için İYİ Partinin üzerine ne düşecekse üzerimize düşeni yapacaktık. Bunun yanında da diğer partilerden de seçim güvenliği adına ne gerekiyorsa biz onlardan onlarda bizden inşallah esirgemeyecektir.” diye konuştu.

“BU ÜLKEDE HUZURA İHTİYACIMIZ VAR”

Saadet Partisi İl Başkanı Veysel Çetinkaya; ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek bu ülkenin huzura ihtiyacı olduğunu söyledi. Çetinkaya birlik ve beraberliğin önemini vurgulayarak; “Türkiye’nin en büyük problemleri terör ve ekonomi yanında bizim genel başkan o zamanlar şimdi değiştirdi Türkiye’deki kutuplaşmayı en büyük problem olarak görmüştü. Neden? Çünkü bu topraklar üzerinde yaşayan insanlar kardeşçe şeklinde yaşamak mecburiyetindeler. Farklı görüşlerden, partilerden, düşüncelerden olabilirleriz ama bu ülkede huzura ihtiyacımız var. Her şeyden evvel birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. O yüzden bütün partilerin kapısını çaldık. Onları ziyaret etik, ortalığın yumuşaması bu kutuplaşmanın yok olması için. Çünkü biz bu vatan, millet için çalışıp çabalıyoruz. Bununda iyi sonuçlar doğurduğunu hep beraber gördük, yaşıyoruz. Eğer iki parti bir araya gelirse tabanda halk bundan memnun kalıyor. En azından aralarındaki sert söylemler ortadan kalkıyor. Bu yüzden yapılan ziyaretleri önemsiyoruz.” şeklinde konuştu.

“MAĞDURİYETLERE KARŞIYIZ”

Türkiye’de yaşanan mağduriyetlerden bahseden Çetinkaya; “Türkiye’nin çeşitli meseleleri var genel başkanımız deklare etti. Kutuplaşmadan da öte “adalet problemi en büyük problemdir” dedi. Maalesef yargının üzerindeki olumsuz baskı FETÖ olayından dolayı oluşan farklı olaylar o konuda yanlış yargılamaya sebebiyet verdiği için çok mağduriyetler yaşandı, yaşanıyor. Tabi biz mağduriyetlere karşıyız. Hak eden hak ettiği cezayı mutlaka almalı. Bunlar ortadan kaldırılmalı. Yargıya güven tam olmalı. İnsanlar yargıya güvenmedikleri zaman ortada başka güvenilebilecek başka bir şey kalmaz. Biz yargının tam bağımsız olmasını arzu ediyoruz.” dedi.

“BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ OLMALI”

Ülkenin zor dönemlerden geçtiğini ifade eden Çetinkaya; “Kutuplaşma problemi, ekonomi, enflasyon belli, döviz kurlarının artışı gözlerimizin önünde, dış politikada olan hadiseler Türkiye’nin nasıl zor durumdan geçtiğini ortaya koyuyor. Bu durum karşısında en büyük güvencemiz birlik ve beraberliğimiz olmalı. Partiler bu konuda bir araya gelmeli. Biz hiç zaman kırıcı, alaycı ve ya muhalefet anlayışından olmadık, olmamaya çalıştık. Karşımızdakine güzel sözle, hoş bir dille onun eksiklerini ve ya kendi düşüncelerimizi anlatmaya çalıştık. Rahmetli Erbakan hocamızın üslubu buydu. Bu doğrultuda siyaset yapmaya devam ediyoruz. Bu ülkenin buna ihtiyacı var. Bunları söylediğimiz zaman farklı anlaşılıyor mesela Türkiye’nin ekonomik problemlerini söylediğimiz zaman bir takım sözler söyleniyor. Haksız ise haksız olduğumuz yeri söyleyin. Bu söylediğimiz rakamlar yanlış ise yanlışları söyleyin biz de bilelim. Biz bize göre doğru olanları söylüyoruz. Bu şekilde siyaset yapıyoruz.” Diye konuştu.

“BELEDİYEDE YAPILAN İSRAFI BİZ KABUL ETMİYORUZ”

Son olarak Bolu’da yerelde yaşanılan sıkıntıların olduğunu söyleyen Çetinkaya; “Bolu ilinde yaşıyoruz. Bolu ilinin problemleri hepimizce malum. Bolu ilini genelde yerelde yöneten belediyedir. Belediye çalışmalarını takdir ediyoruz. Güzel olanları kabul ediyoruz ama bir belediyede yapılan israfı biz kabul etmiyoruz. Yerelde de problemimiz var. Belediye başkanımıza da çağrımız var. Belediyede israfı önleyecek bir birim kursun.”dedi.

 

 

Editör: TE Bilisim