Belediye Meclisi Ocak ayı ikinci oturumunda; Dağkent’te alınan 26 dönümlük arsaya orta ve alt gelirli vatandaşlar için yapılması planlanan Sosyal Konut Projesi'nde kullanılmak üzere Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a borçlanma yetkisi verilmesi için yapılan oylamada, İYİ Partili Belediye Meclis Üyelerinden Ahmet Yılmaz hariç Mansur Şen, Hasan Hakan Alpaslan ve Suat Orhan 'hayır' oyu kullandı. Öte yandan Mansur Şen'in başkan yardımcılığı görevinden alınmasından sonra 'hayır' oyu kullanan İYİ Partililerin Başkan Tanju Özcan'dan eş başkanlık istediği öğrenildi.

Geçtiğimiz aylarda Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, ev sahibi olmak isteyen dar gelirli aileler için Dağkent’ten 26 dönüm arazi satın aldıklarını duyurmuştu. Bolu Belediyesi, 13 milyon TL’ye satın alınan arazi üzerine orta ve alt gelirli vatandaşları ev sahibi yapacak Sosyal Konut Projesi için kolları sıvadı.

Gerçekleşen Bolu Belediye Meclisi Ocak ayı ikinci oturumunda, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan söz konusu proje için meclisten 130 bin TL borçlanma yetkisi istedi. Yapılan oylamada, Millet İttifakı ortağı İYİ Partili Belediye Meclis Üyelerinden Ahmet Yılmaz hariç Mansur Şen, Hasan Hakan Alpaslan ve Suat Orhan 'hayır' oyu kullandı.

 MANSUR ŞEN GEREKÇELERİNİ AÇIKLADI

İYİ Partili 3 meclis üyesinin 'hayır' oyu kullanmasından sonra Başkan Özcan, İYİ Parti grubunun gerekçelerini öğrenmek istediğini söyledi. Bunun üzerine kısa süre önce Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden alınan Mansur Şen kürsüye çıkarak, "Biz Sosyal Konut yapılması noktasında hem fikiriz. Bizim temel düşüncemiz, yerle ilgili. Daha önce sizinle de paylaştığım bazı çekincelerim var.  Sosyal Konut alanını yerinin yanlış olduğunu düşünüyoruz. Dağkent’in nasıl etkileneceği konusunda endişelerimiz var. Bu endişelerin giderilmesi için gerekli çalışmaların yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Oradaki insanların da görüşlerinin alınması gerekiyor. Olayın finansmanını düşünüyoruz ama projenin net bir şekilde ortaya konmadığını görüyoruz. Endişelerimiz olduğu için ret kararı verdik. Sosyal konut alanı olarak başka bir yer değerlendirilmeli diye düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

 “MALİYET ANALİZİNİ GÖRMEDEN ONAY VEREMEM”

Şen’in ardından İYİ Partili Meclis Üyesi Hakan Alpaslan da görüşlerini bildirerek, “Bütün meclis üyeleri gibi hepimizin kararı Sosyal Konut yapılmasıdır. Ancak yer ile beraber bir maliyet analizi yapılması gerektiğini düşünüyorum. Kaç konut yapılacağı, kaç kişinin faydalanacağı, bankalarla olan anlaşmalar gibi konularda bu işin içinden gelmiş birisi olarak maliyet analizini görmeden onay vermemin çok doğru olduğunu düşünmüyorum.

 “SİZİNLE YOLLARI AYIRMAKLA DOĞRU YAPMIŞIZ”

Mansur Şen'in konuşmasının ardından Başkan Özcan, “Süleyman Demirel'in meşhur bir sözü vardı; “Dün dündür bugün bugündür”, rahmetli haklıymış. Mansur Bey siz sıradan biri değilsiniz. Bir buçuk yıldır İmardan Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısıydınız. Burayı neden almak istediğimi, hangi amaçla ve nasıl aldığımı her şeyi baştan sona biliyorsunuz. Siz burayla ilgili analiz yapmadığımızı nerden biliyorsunuz? Hiç gelip bana sordunuz mu? Mansur Bey eğer yapılan bütün bu çalışmalardan haberiniz yoksa seninle yolları ayırmakta doğru yapmışız" şeklinde konuştu.

 “BIRAKIN VİLLACILAR RAHATSIZ OLSUN”

Daha sonra konu ile ilgili Mansur Şen ile arasında geçen bir diyaloğu hatırlatan Başkan Özcan, “Siz bana sadece, “Arka tarafta 4 tane villa arazisi var. Bunlar rahatsız olur mu?” dediniz. Ben de “700 kişiyi konut sahibi yapabiliyorsak, varsın villacılar rahatsız olsun” dedim. Hatta aynı fiyata verirlerse o arazileri de alalım dedim. Ben bu araziyi alabilmek için meclisten yetki aldım.

“GÖREVE DEVAM ETSEYDİ HAYIR OYU KULLANMAZDI

Başkan Özcan, Mansur Şen'in Başkan Yardımcılığı görevindeyken hiç “hayır” oyu kullanmadığını belirterek, "Dün dündür bugün bugündür sözünün doğru olduğunu görüyorum. Siz görevden ayrıldıktan sonra bazı basın organlarında okuyoruz. Yok imar yolsuzlukları yaşamışız. Neler yapmışız, neler çizmişiz. Bakıyorum Mansur Bey görevden alınana kadar bir tane “hayır” oyu kullanmadınız. Göreve devam etseydi bu konuda da hayır oyu kullanmayacağını burada herkes biliyor" dedi.

 İYİ PARTİ EŞ BAŞKANLIK İSTEMİŞ

Başkan konuşmasında İYİ Partinin kendisinden eş başkanlık için pazarlık yaptığını ifade ederek, "Meselenin ne olduğunu siz de ben de gayet iyi biliyoruz. Mesele eş başkanlık talebi. Eş başkanlık sistemi bize göre değil. Bu HDP'ye göre. Ne ben HDP'liyim ne de siz HDP'lisiniz. Bizim bir Millet İttifakımız var. Biz bu ittifaka sadık kalmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Daha sonra komisyondan gelen karar, oy çokluğu ile kabul edildi.

 

 

Editör: TE Bilisim