İYİ Parti Bolu İl Başkanı Ahmet Örnekbaş, il ve ilçe teşkilatı ile birlikte Göynük ilçesinde sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etti. Örnekbaş Göynük’te karşılaştığı vatandaşlarla sohbet etti. Vatandaş Örnekbaş’a yaşadığı ekonomik sorunlarını anlattı. Örnekbaş ziyaret hakkında “Memleketin her yeri maalesef yangın yerine dönmüş vaziyette. Vatandaşımız ekonomik sorunlarını maalesef aşamaz hale gelmiştir” dedi.

Haber: Ali Çağrı Demirtaş

İYİ Parti il ve ilçe teşkilatlarından oluşan partili grubu Göynük ilçesine ziyarette bulundu. Ziyaretlerin ilk durağı Göynük Esnaf ve Sanatkârlar Odası oldu. İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Örnekbaş ile Oda Başkanı Ferhat Aksoy esnafın içinde bulunduğu şartlara dair sohbet gerçekleştirdi. Aksoy Göynük esnafının içinde bulunduğu çarpıcı gerçekleri şu sözlerle anlattı: “Esnafımız borç batağında, tefecilerin eline düşen esnafımız var. Gelir az, gider çok. Her gün gelen zamanlar sebebiyle üretici zor durumda. Artık esnafın üreticimizin dayanacak gücü kalmadı” şeklinde konuştu.

“HAYVANLARIMI SATMAK DURUMUNDA KALACAĞIM

Bir sonraki ziyaret Muhtarlar Derneği’ne yapıldı. Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Özgür yaşadıkları sorunları şu sözlerle ifade etti: “İlçemizde maalesef tarım ve hayvancılık durma noktasına gelmiş vaziyette. 164 lira olmuş yemin çuvalı. Hayvancılık ölmüş vaziyette. 30 büyükbaş hayvanım var içinde bulunduğumuz şartlar gereği hayvanlarımı satmak durumunda kalacağım” ifadelerini kullandı.

“ÇALIŞACAK ADAM BULAMAYACAĞIZ”

Ziraat Odası Başkanlığı’na gerçekleşen ziyarette Oda Başkanı İdris Armağan şu değerlendirmeleri yaptı: “Hayvancılık ilçemizde maalesef öldü. Tavukçuluk ise can çekişiyor. Kümeslerde kimse çalışmak istemiyor. Gençler kümesi bırakıp fabrikalarda çalışmanın peşinde. Böyle giderse yarın kümeslerde çalışacak adam bulamayacağız. İlçemize has 2 cins buğday yetişiyor. Buğdaylarımıza destek istiyoruz” kelimelerini kullandı.

“ÜLKEMİZ BU KARANLIĞI, VATANDAŞIMIZ BU ÇİLEYİ HAK ETMİYOR”

Göynük’te yaptıkları çalışma ve ziyaretler hakkında değerlendirmeler yapan İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Örnekbaş şu açıklamaları yaptı: “Bu gün partili arkadaşlarımızla birlikte Göynük’te esnafımızı ve çiftçimizi temsil eden sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ettik. Oda başkanlarımızla ve vatandaşlarımızla sohbet ettik. Gördüğümüz tablo gerçekten düşündürücü. Göynük bilindiği üzere tarımsal üretim ve havancılık konusunda önemli bir ilçemiz. Burada görünen o ki artık esnafımız ticaretini sürdüremez, çiftçimiz toprağını işleyemez hale gelmiştir. Memleketin her yeri maalesef yangın yerine dönmüş vaziyette. Ekonomik gerilemenin bedelini en çok dar gelirli ve üreten vatandaşlarımız ödüyor. Üretim odaklı, tarımsal kalkınmaya yönelik adımların atılmadığı bir ekonomik planlamanın işe yaramayacağı artık çok net olarak anlaşılıyor. Betona dayalı ekonominin bu ülkede iyi sonuçlar vermediği ortada. İçinde bulunduğumuz şartlar ancak üretim odaklı bir ekonomik modelle çözüme kavuşturulabilir. Özellikle çiftçimizin girdi maliyetlerini düşürecek bir takım formüllerin ivedilikle hayata geçirilmesi gerekiyor. Bu konuda partimizin yapmış olduğu çok önemli çalışmalar ve çözüm önerileri var. Partimizin görüş ve düşüncelerini vatandaşlarımızla paylaştık. Ülkemiz bu karanlığı, vatandaşımız bu çileyi hak etmiyor. İnşallah ülkemiz İYİ’lik güneşi ile aydınlığa kavuşacaktır. Bu ülkenin tekrar kalkınma hamlesini hayata geçirebilecek yeterli kaynağı ve gücü vardır. Yeter ki vatandaşımız inansın yeter ki kaynaklarımız doğru ellerde boşa harcamadan kullanılabilsin” dedi.

 

Editör: TE Bilisim