İnsan hayatının kutsallığına inanarak, ülkemizin dört bir yanında gece gündüz demeden üstün bir sabır ve özveri içinde gayret gösteren, özellikle koronavirüs pandemisinin gizli kahramanları; sağlık çalışanları

Ömer ÇETİNASLAN

 14 Mart 1827 tarihinde Tıphane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire" okulunun açıldığı gün, Türkiye'de modern Tıp Bayramı'nın başlangıcı kabul ediliyor. Salgınla en ön saflarda mücadele eden ve bu süreçte çok sayıda mesai arkadaşını kaybeden sağlık çalışanlarımız, acılarını kalplerine gömerek, 14 Mart Tıp Bayramı'nı bu yıl buruk kutluyor.

Sadece koronavirüsle değil; zamanla, ailelerine duydukları özlemle, karlı ve çamurlu yollarla da savaşan fedakâr sağlık çalışanlarımızdan 112 Acil Yardım İstasyonunda görev yapan yeni evli Fatih ve Tuğba Alkan çifti, hem işte hem de evde birbirlerine destek olarak bu zorlu süreci aşmaya çalışıyor.

Aynı lisede eğitim gördükten sonra Bolu'nun Gerede ilçesinde 112 Acil Yardım İstasyonunda görev yapmaya başlayan ve birbirlerini daha yakından tanıma fırsatı bulan Fatih ve Tuğba Alkan çifti, evlenmeye karar verdi.

Salgın tedbirleri kapsamında yaklaşık 6 ay önce dünya evine giren Alkan çifti, zaman zaman meslektaş olmanın sorunlarını yaşasalar da, zorlukları birlikte göğüslüyorlar.

Evlendikten yaklaşık 1 ay sonra eşinin Kovid-19'a yakalanmasıyla yaşadıkları sürecin daha da zor hale geldiğini aktaran Fatih Alkan, bu dönemde eşine desteğini esirgemediğini ifade etti.

“AMBULANSTAN İSTASYONA ADIM ATAMADIĞIMIZ ZAMANLARIMIZ OLDU”

Salgın sürecinde yüklerinin arttığını söyleyen Tuğba Alkan ise, “Örneğin ben nöbetten çıktığım zaman eşim nöbete giriyor. Bu da bizi ister istemez olumsuz etkileyebiliyor. Nöbetlerde, pandemi sürecince ambulanstan istasyona bile adım atamadığımız zamanlarımız oldu. Özellikle koruyucu ekipmanlarımızın içerisinde çalışmak gerçekten bizi çok zorladı. Biz anne ve babamızdan, ailemizden fedakarlık ederek bu mesleği pandemi süresince ilerletmeye çalıştık. Yemek yemedik, dinlenmedik. Vatandaşımızın sağlığı için çaba harcadık” diye konuştu.

 Hayat kurtarmaya adanmış yaşamlarında; kar, kış, yağmur, çamur demeden ülkenin dört bir yanında kutsal görevlerini sürdüren sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı kutlu olsun.

Editör: TE Bilisim