BAİBÜ’de düzenlenen İzzet Baysal Anma Programı’nda, İzzet Baysal Vakfının 2021 faaliyet raporu sunularak, “Dillerde İzzet Baysal” belgeseli paylaşıldı.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu’nun hayırsever iş adamı, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) ve İzzet Baysal Vakfı’nın kurucusu İzzet Baysal, vefatının 22’nci yılında kabri başında, törenle anıldı. Anma töreni sonrasında İzzet Baysal Tıp Fakültesi Morfoloji ve Dekanlık Binası konferans salonunda İzzet Baysal Anma Programı düzenlendi.

Programda Bolu Valisi Ahmet Ümit, BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, eşi Solmaz Baysal, Bolu Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Yılmaz, il protokolü, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

“BOLULARIN NEZDİNDE DE AKLANMAK İSTİYORUZ”

Programda İzzet Baysal Vakfı Genel Sekreteri Ahmet Yaman tarafından, vakfın 2021 yılı faaliyet raporu hakkında sunum yapıldı. Sunumda konuşan Yaman, “Kurucumuz İzzet Baysal, ‘Bolulular bu vakıf sizindir. Ona sahip çıkınız’ dediği için biz her sene burada bu sunumu sizlere gerçekleştiriyoruz. Yalnız 2021 yılında bunu yapmadık. Neden yapıyoruz, bizim vakfımızın iç denetimi var. Yemin mali müşavirleri de bizi denetliyorlar. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden de geliyorlar, bizi denetliyorlar ve teşekkür edip gidiyorlar. Ancak şu ifade işte, ‘Bolulular bu vakıf sizindir, ona sahip çıkınız’ dediği için biz Boluların nezdinde de aklanmak istiyoruz” dedi.

“HİZMETLERDE BULUNABİLMEK VAKFIN AMACIDIR”

Vakfın amacına ve yöntemine yönelik de bilgi veren Yaman, “Öncelikle Bolu şehrine ve Bolu halkına olmak üzere Türkiye dâhilinde her yer ve her vatandaşa imkânları ölçüsünde ihtiyaçları bulunan;  bilimsel, sosyal, kültürel ve sağlık hizmetlerinde bulunabilmek bu vakfın amacıdır. Bu amacı da çağdaş, laik ve demokratik Atatürkçü düşünce ışığında, Ulu Önder’in gösterdiği yoldan şaşmadan gerçekleştirmeyi esas alır. Vakfın kurucusu, büyük insan İzzet Baysal’ın kendi yaşamında şiar edindiği planlı, programlı ve çok çalışmayı, tasarruflu olmayı ve israftan kaçınmayı bu amaca ulaşmada vazgeçilmez rehber kabul eder” ifadelerini kullandı.

GELİR-GİDER TABLOSU PAYLAŞILDI

Yaman, sunumda vakfın mal varlığını 280 milyon 496 bin lira olarak açıkladı. 2021 yılı gelir ve gider tabloları da paylaşıldı. Buna göre İzzet Baysal Vakfı 2021 yılında 13 milyon 34 bin lira gelir elde ederken, 19 milyon 710 bin lira harcama yaptı. Giderler içerisinde BAİBÜ Hukuk Fakültesine 6 milyon 711 bin lira, Mengen İzzet Baysal Eğitim Kampüsü inşaatına 11 milyon 352 bin lira ve Mengen İzzet Baysal Eğitim Kampüsü inşaat kontrollük bedeli olarak 43 bin 250 lira, toplamda ise 18 milyon 107 bin lira değerinde aktarım yapıldığı belirtildi.

Programda Ahmet Baysal tarafından yaptırılan Solmaz Baysal Anaokulu’nun açılışının 7 Mart Pazartesi günü yapılacağı da aktarılarak, “Dillerde İzzet Baysal” belgeseli katılımcılara sunuldu.

Editör: TE Bilisim