Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 180’inci yıldönümü nedeniyle Bolu İl Jandarma Komutanlığında tören düzenlendi. Törende jandarma temalı şiir, kompozisyon ve resim dallarında hazırladıkları eserlerle dereceye giren öğrencilere ödül verildi.

 MEHMET FATİH YALINIZ

Bolu İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen törene, Bolu İl Jandarma Komutanı Albay Nadir Çelik, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İbrahim Kunuk, jandarma personeli, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Bolu İl Jandarma Komutanı Albay Nadir Çelik yaptı. Jandarma Teşkilatının önemine vurgu yapan Çelik şöyle konuştu; “Mensubu olmaktan şeref duyduğumuz Jandarma Teşkilatının 180’inci kuruluş yıldönümünü gururla kutlamanın, mutluluk ve heyecanının içindeyiz. Başarılarla dolu 180 yıllık bir tarihe sahip olan Jandarma Genel Komutanlığı kuruluşundan bugüne kadar Yüce Milletimizin, engin sevgi ve güvenine mazhar olmuş, Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması hizmetleri ile ulusumuzun her zaman takdirini kazanmıştır. Jandarma personeli olarak her zaman bizler milletimizin bize olan bu teveccühünün bilincinde hareket ederek var olan bu güven ve sevgi bağını korumak, perçinlemek ve daha da güçlendirmek azim ve kararlılığındayız. Türk Milleti’nin sonsuz güvenine mazhar olmayı başaran Türkiye Cumhuriyeti Jandarması, kurulduğu günden bu yana günlük yaşamın her anında, ülkemizin her noktasında, yaz-kış, gece-gündüz, yağmur-çamur demeden, halkımızın hizmetinde olmuş, bundan sonra da olmaya devam edecektir. Yerleşik kurum kültürü ve kimliğine sahip personeli ile Jandarma üstün birlik ve silah arkadaşlığı ruhu, vatandaşa insan merkezli, adaletli, sevgi ve şefkatle, birleştirici ve kucaklayıcı yaklaşım ile her zaman milletinin yanında yer almış ve almaya da devam edecektir. Jandarma, üstün vazife anlayışı, sarsılmaz disiplini, etkili ve gerçekçi eğitimi, yüksek fiziki ve moral gücü ile kutsal vatan topraklarımız üzerinde görev yaptığı her noktada, Türkiye Cumhuriyeti’nin gücü ve teminatı olmuştur. Bu kapsamda, yine bizimle birlikte aynı şanlı geçmişe sahip olan bizler de dahil olmak üzere hepimizin yetiştirilmesini sağlayan eğitim teşkilatımızın değerli personeli ile birlikte hareket etmek, sevgili öğrencilerimizin Jandarma konulu sonsuz güzellikteki eserleri görmek, kendi ağızlarından dinlemek bizim için sonsuz  onur ve gurur vericidir.”

Çelik’in konuşmasının ardından, şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren eserler, hazırlanan öğrenciler tarafından okundu. Bu kapsamda ilk olarak Canip Baysal Ortaokulundan Elif Dursun, jandarma şiirini okudu. Şiirin ardından, Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Tuğrul Dilli, jandarma konulu kompozisyonunu katılımcılarla paylaştı.

Öğrencilere ödüllerinin takdim edilmesinin ardından, jandarma konulu resimlerden oluşan serginin gezilmesi ile devam eden tören, köpek gösterisi ile sona erdi.

 

Editör: TE Bilisim