Koronavirüsle mücadele kapsamında alınan tedbir ve kısıtlamaların değerlendirildiği yeni yılın ilk kabine toplantısından sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarda bulundu.

 

Haber: Aslı Akış

 

Kamuoyunun merakla beklediği aşılama takvimiyle ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Hali hazırda Çin aşısını ülkemize getirmeye başladık. İlk etapta 3 milyon doz aşı ülkemize geldi. Alman aşısıyla da anlaşmamızı yaptık. Görüşmeler devam ediyor. Perşembe veya Cuma olur diyor. Böylece belirlenen sıraya göre bu tarihte aşılar başlayacak” dedi.

 

“KISITLAMALAR KADEMELİ OLARAK AZALACAK”

Yeni tip koronavirüs tedbirleri ve kısıtlamaların salgının artış hızını gerilettiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Aldığımız tedbirler sayesinde salgının artış hızını geriletmeyi başardık. Salgının sağlık sistemimiz üzerindeki yükü de önemli bir şekilde hafifledi. Salgın tedbirlerinin faaliyetlerine ara verilen esnaflarımız, öğrencilerimiz başta olmak üzere vatandaşlarımız üzerinde açtıkları sıkıntıları yakinen biliyoruz. Salgına bir çözüm bulunana kadar tedbirlerle kendimizi savunmaya mecburuz. Vaka sayısının belirli bir sayının altına inmesiyle kısıtlamaları kademeli olarak azaltacağız” ifadelerini kullandı.

 

BU HAFTA AŞI KAMPANYASINA BAŞLANMASI PLANLANIYOR

Çin’den gelen aşılarım test süresinin tamamlanmasının ardından hafta sonuna kadar kampanyanın başlayacağının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Gelinen aşamada önemli bir hususta aşı çalışmalarıdır. Türkiye faaliyetleri yakınen takip etmektedir. Hali hazırda Çin aşısını ülkemize getirmeye başladık. İlk etapta 3 milyon doz aşı ülkemize geldi. Alman aşısıyla da anlaşmamızı yaptık. Görüşmeler devam ediyor. Perşembe veya Cuma olur diyor. Böylece belirlenen sıraya göre bu tarihte aşılar başlayacak. Aşılar öncelik sıralamasıyla uygulamaya geçecek, perşembe ya da cuma gününe kadar buna başlayacağız” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim