Eğitim-İş Bolu Şube Başkanı Erkan Korkmaz, kadına şiddet olayları ve kadın cinayetlerinin artmasına tepki gösteren bir basın açıklaması yaptı. Korkmaz, Aile içinde, işyerlerinde, sokakta… Kadına şiddet gündelik hayatın bir parçası haline gelmiş, özellikle son yıllarda kadın cinayetleri katlanarak artmıştır. Yapılması gereken; kadın katillerine asla ceza indirimi uygulamamak, İstanbul sözleşmesinin getirdiği yükümlülüklere uygun bir biçimde hareket etmektir” dedi.

Haber: Ömer ÇETİNASLAN

Geçtiğimiz günlerde kamuoyunda tartışılan “Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesi” konusu üzerine Eğitim-İş Bolu Şube Başkanı Erkan Korkmaz bir basın açıklaması yaptı. Korkmaz, İstabul Sözleşmesi’nin önemine değinerek, kadına şiddet ve cinayet olaylarının azaltılması için İstanbul Sözleşmesi’nin getirdiği yükümlülüklere uygun şekilde hareket edilmesi gerektiğini ifade etti.

 “KADINI DEĞERSİZLEŞTİRMEK İSTEYEN İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’Nİ İPTAL ETMEYE ÇALIŞANLARDIR”

Eğitim-İş Bolu Şube Başkanı Erkan Korkmaz, yaptığı açıklamada, “Yaşamından, ailesinden, arkadaşlarından, umutlarından hunharca koparılan kadınların katili ve bu canavarlığı yaratanlar, topluma kutuplaştırıcı politika ve söylemlerle şiddeti aşılayan, din ve ahlak adına sıkça kullandıkları cinsiyetçi, sözde muhafazakâr söylemlerle kadını değersizleştirmek isteyen, “Türk aile yapısına uymadığı” iddiasıyla İstanbul Sözleşmesi’ni iptal etmeye çalışanlardır.

“KADINLAR SADECE NEFES ALMAK İÇİN BİLE MÜCADELE ETMEK ZORUNDADIR”

Kadını sadece aile içinde var etmeye çalışan, kahkahasını yasaklayan, hamileyken eve kapatmayı uygun gören, kaç çocuk yapacağına ve nasıl doğuracağına karar veren, kadının nasıl giyineceği konusunda hükümler koyabilen bir anlayışı topluma dayatmayı, yaşamda uygulanabilir kılmayı kendine görev edinenler bu cinayetlerin azmettiricisidir. Her gün en az üç kadının öldürüldüğü, onlarcasının tacize, tecavüze ve şiddete uğradığı, iktidarın açıkça kadınlara savaş açtığı bu sistemde, kadınlar sadece nefes almak için bile mücadele etmek zorundadır.

 “KADIN CİNAYETLERİ MÜNFERİT DEĞİL, POLİTİKTİR”

Aile içinde, işyerlerinde, sokakta… Kadına şiddet gündelik hayatın bir parçası haline gelmiş, özellikle son yıllarda kadın cinayetleri katlanarak artmıştır. Kadınları korumak bir yana, onları kendi iktidarı için tehdit olarak gören siyasi iktidar, kadınların her türlü şiddet ve ayrımcılıktan korunması, kadınlarla erkekler arasında eşitliğin yaygınlaştırılmasını hedefleyen İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmeyi planlamaktadır. Tam da bu yüzden kadın cinayetleri münferit değil, politiktir.

“KADIN CİNAYETLERİNE KARŞI KÖR OLAN ADALET SİSTEMİ İLE MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEKTİR”

Yapılması gereken; hiç vakit kaybetmeden şiddet gören kadınların korunmasındaki bürokratik engellerin tamamını kaldırmak, kadın katillerine asla ceza indirimi uygulamamak, hafifletici sebep aranmadan caydırıcı cezalar verilmesini sağlamak, İstanbul sözleşmesinin getirdiği yükümlülüklere uygun bir biçimde hareket etmektir. Bu katliamları önlemeyen sistemle, kadın cinayetlerine karşı kör olan adalet sistemi ile mücadelemiz devam edecektir! Katledilen tüm kadınlar için adalet istiyoruz!” ifadelerine yer verdi.

 

Editör: TE Bilisim