Bolu İl Emniyet Müdürlüğü “Kadına el kal-ka-maz” sloganıyla, Kadın Destek Uygulaması KADES’i anlatarak broşür dağıtmaya ve kadına yönelik şiddete karşı farkındalık oluşturmaya devam ediyor.

Haber: Cansu Gürz

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanmış ve acil durumlarda ilk akla gelecek Kadın Destek Uygulaması (KADES), kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi kötü eylemleri engellemek adına kullanıcılara sunulmuş resmi bir uygulamadır.

Akıllı telefon kullanıcısı bir kadının, Google Play Store ve Apple Store uygulamasından indireceği “Kadın Destek Uygulamasını (KADES)”, T.C. Kimlik Numarasını girerek ve sonrasından EGM serverlarından gelen aktivasyon kodu ile aktif hale getirebileceği uygulama ile aile içi ve kadına yönelik şiddet mağduru kadınların acil durumlarda cihaz konum bilgisini açarak bir tuşla 155 Polis İmdat Acil Çağrı Merkezine ulaşarak, yardım çağrısının yapıldığı olay yerine en yakın ekip veya devriyenin sevk edilerek olaya müdahalesinin sağlanacağı belirtildi.

KADINA ŞİDDETİ ENGELLEME ADINA EĞİTİM VE KONFERANSLAR DÜZENLENİYOR

 Kadına yönelik şiddetle mücadelede farkındalığı artırmak amacıyla düzenlenen konferans ve eğitimler hakkında bilgi veren İç işleri Bakanı Süleyman Soylu, bu sorunun toplumun bütün kesimlerinin katılımıyla çözülebileceğini vurguladı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Şiddet Önleme ve İzleme Merkezlerinde (ŞÖNİM) emniyet birimleri ile irtibatı sağlamak üzere polis memurlarının bulunduğunu anlatan Soylu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı arasında 19 Nisan 2016 tarihinde imzalanan protokol kapsamında elektronik kelepçe uygulamasının pilot illerde devam ettiğine dikkati çekti.

KADES İLE HER YERDE GÜVENDESİNİZ

 Bolu İl Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri, kadına yönelik şiddetle mücadele faaliyetleri kapsamında, farkındalık yaratmak, şiddete karşı bilinçlendirmek amacı ile pazarlarda ve sokaklarda kadınlara KADES uygulaması hakkında bilgilendirme yaparak, telefonlarına indirmeleri konusunda yardımcı oldu.