Bolu Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Hicran Çağalı girişimci kadınlara seslenerek, "Kadın Emeği Türkiye'nin İstikbali "programına davette bulundu.

Haber: Cansu Gürz

Ak Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı tarafından yürütülen “Kadın Emeği Türkiye’nin İstikbali” programı kapsamında kırsal kalkınmaya, kadın girişimcilik oranının artırılmasına ve kadın emeğine yönelik toplantılar gerçekleştiriliyor, iş kurmak ve meslek edinmek isteyen kadınlar bu toplantılar aracılığıyla bir araya geliyor.

Kadınların işgücüne katılım oranlarının da artırılması amaçlayan, halka açık gerçekleştirilen buluşmalar bugüne kadar 65 ilde, yaklaşık 24 bin 795 katılımcı ile gerçekleştirildi.

KADINLAR TECRÜBELERİNİ PAYLAŞIYOR

Proje kapsamında düzenlenen toplantılarda kadınlara KOSGEB, Tarım İl Müdürlüğü, İŞKUR, Ticaret Bakanlığı gibi kamu kurum ve kuruluşların, kadınların üretime destek vermesi için sağladığı hibe, kredi, fon ve projeler anlatılıyor. Bunun yanı sıra ziyaret edilen ilde daha önce bu teşviklerden faydalanarak, işletme ve meslek sahibi olan kadınların başarı öyküleri örnek olarak gösteriliyor. Böylelikle kadınlar arası tecrübe transferi gerçekleştirilerek, Türkiye genelinde bir farkındalık yaratılması isteniyor. Proje sonucunda, sağlanan destekler hakkında bilgilendirilen kadınların, mevcut uygulamalardan faydalanmaları ve kırsal kalkınmanın gelişmesi bekleniyor.

KIRSAL KALKINMADA KADIN DESTEĞİ

Bolu Ak Parti Kadın Kolları’nın yürüttüğü projeye ;

? İş kurmayı düşünen

? Bir fikri olup imkan bulamamış olan

? Bir işte olup işlerinden memnun olmayan

? Sermayesi mevcut olup ne yapacağı konusunda bir fikri olmayan

? KOSGEB ten belge almış. Hayata geçirememiş olan

? İdealist, girimşimci, hedefi olan güçlü kadın

? Bilgim olsun etrafımdaki kişilere  birgün katkım olur diyen tüm kadınlar katılabilir.

BOLU’NUN GİRİŞİMCİ KADINLARI

Ak parti kadın kolları tarafından yürütülen proje kapsamında devletin verdiği teşvik ve hibelerin kurum müdürleri tarafından anlatılacağı, Bolu’da bu teşviklerden hibelerden yararlanarak başarılı olmuş kadınların başarı öykülerinin yer alacağı "Kadın Emeği Türkiye'nin İstikbali "programı Bolu’da halka açık bir şekilde 30.05.2022 Pazartesi saat 11.00 de Bolu Sanayi ve Ticaret Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Editör: TE Bilisim