Bolu Koru Hotel’de gerçekleştirilen TOBB Ankara İl Kadın Girişimciler Kurulu Ortak Akıl Toplantısı’nda, girişimci kadınlar bir araya geldi.

Haber: Oğuzhan Eke

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ankara Kadın Girişimciler Kurulu Ortak Akıl Toplantısı, Bolu Koru Hotel’de gerçekleştirildi. Toplantıya TOBB Ankara Kadın Girişimcileri Kurulu İcra Komitesi Başkanı Belma Yılmazyiğit’in yanı sıra; Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir ile sanayi odası temsilcileri, akademisyenler ve girişimci kadınlar katıldı.

“BOLU’DA YAPILABİLECEK YATIRIMDAN BAHSEDEYİM”

Toplantıda ilk açılış konuşmasını gerçekleştiren Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, salonu dolduran girişimci kadınlara, Bolu’da yapabilecekleri yatırımlardan bahsetti. Özcan, “Bolu’da yapılabilecek önemli bir yatırımdan daha bahsedeyim. Artık annesine, babasına bakacak belki de son nesil biziz. Çocuklarımızdan böyle bir şey beklemeye hakkımız da yok. Şansımız da yok, açık olarak söyleyeyim. İnsanların yaş ortalaması uzuyor. O anlamda geriatri konusunda yine geriatri merkezinin kurulabileceği, şehirlerden birisi Bolu. Türkiye’nin de imar planında geriatri merkezi olarak imar planına işli tek belediye de burası. Hemen otobanın üzerinde 60 dönüm bir yer kamulaştırılmış benden önce. Şimdi ben onu 18 Uygulaması ile 105 dönüme çıkarıyorum. Çok önemli fırsat” dedi.

“SPOR KAMPLARININ MERKEZİ OLMAYA ADAY BİR ŞEHİR”

Bolu’nun spor kampları noktasında önemli bir şehir olduğunu da hatırlatan Özcan, “Otel yatırımı niye önemli burada, burası yaz spor kamplarının merkezi olmaya aday bir şehir. Zaten burada da görmüşsünüzdür. Birçok futbol takımı var ama daha üst standartlarda, yabancı takımların da gelebileceği iyi oteller yapılmalı ve yerel yönetim başta olmak üzere antrenman sahalarıyla bunlar desteklenmeli” ifadelerini kullandı.

“KADIN GİRİŞİMCİLERİ ARTTIRACAĞIZ”

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş de Bolu’nun tarihinde kadının yerine değinerek, gelecek dönemde bunu daha da güçlendireceklerinin mesajını verdi. Türker, “Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olarak iki konuda pozitif ayrımcılık yaptım. Birincisi sanayi, ikincisi kadındır. Bolu’yu kısaca anlatmak isterim. Bolu İli Ticaret ve Sanayi Odası 1926 yılında kurulmuş. 1952 yılında da kapanmış. 1952 yılı ve 1959 yılları arasında kapalı kaldığı dönemde belediye bizim görevlerimizi yerine getirmiş. 1959 yılları öncesi kayıtları açtığımızda Ticaret ve Sanayi Odasına ulaşmamız mümkün değil. Ama 1959 yılından itibaren baktığımızda oda sicile kayıt olan birinci kişi bir kadındır. Bolu ilinde kadın girişimcilerimiz o dönemde bile varlar. Daha gerisine gidelim. Bolu’nun merkezinde hipodrom ve stadyum var. Stadyumun olduğu yer tarihi eser var. Çok önemli büyük bir eser. Bu eserin finansörü 2 tane kadın tüccardır. Milattan önce ikinci yüzyılda bile kadınlarımız var. Demek ki bu ülkenin bu vatanın topraklarının geninde kadın girişimciler var. Bizlerde kadın girişimcileri arttıracağız” diye konuşuldu.

"KADIN ÜYE SAYISININ ARTIRILMASINA YÖNELİK ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR"

TOBB Ankara Kadın Girişimcileri Kurulu İcra Komitesi Başkanı Belma Yılmazyiğit de göreve geldiklerinden beri gerçekleştirdikleri projelerden bahsetti. Oda ve borsa organlarında kadın üye ve temsil sayısının artırılmasına yönelik çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Yılmazyiğit, "Nitelikli istihdam açığımız çok büyük, evde oturan kadınlarımızı iş hayatına çekmemiz lazım. Yapacağımız çalışmalar eminim ki örnek teşkil edecek, daha çok kadın istihdam etmemizi sağlayacaktır. Kentimizin ve ülkemizin insanlarına ne kadar çok faydalı işler yaparsak ne kadar insanın hayatına dokunabilirsek, iyilik verirsek hayatımız o kadar anlam kazanacaktır” şeklinde konuştu.

Ankara iş dünyasında faaliyet gösteren kadınların katıldığı toplantı, düzenlenecek oturumların ardından sona erecek.

Editör: TE Bilisim