AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın, AK Partili kadınlara farklı davrandığını ifade ederek, “genç kızı senin makamına iş istemeye ben nasıl göndereceğim? Kadın üzerinden siyaset yapmaktan vazgeçsin” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Sosyal medyada, bir kadınla olan anısını anlatan ve sonrasında özür dileyen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın’ın gündemindeydi. AK Parti İl Başkanlığı binasında gerçekleştirilen basın toplantısında Başkan Özcan’ı eleştiren Milletvekili Aydın, Özcan’ın AK Partili kadınlara yönelik bir tutumu olduğunu ve bunu gizlemeye çalıştığını ifade etti.

“CADDEDE YÜRÜDÜĞÜNÜ GÖREN VAR MI?”

Konuşmasına Başkan Özcan’ın caddede vatandaşla bir araya gelmediğini söyleyerek başlayan Milletvekili Aydın, “Ben bunu bütün Bolu kamuoyuna soruyorum. Seçildiği andan beri arabasından inip, caddede yürüdüğünü gören var mı? İzzet Baysal Caddesi’ne ne kadar zamanda çıkmıştır? Yukarı Çarşı’ya yapamadığı yolları görmek için çıktı. Onun haricinde çıktığını, esnaf ziyareti yaptığını gören var mı? Yerel belediye başkanı. Yerel belediye başkanının yapması gereken şeylerden biri de vatandaşın yanında olmak. İcraatını bir şey yapıyorsa bunu da yerinde görmek. Bunu biz görmüyoruz. Ne görüyoruz? Açılış görüyoruz, organizasyon görüyoruz, konser görüyoruz. Bunlar ödenen ücretler görüyoruz” dedi.

“GÖLGE ETMESİN BAŞKA İHSAN İSTEMEZ”

Kendilerine yönelik söylemlere karşı açıklama yapmak zorunda kaldıklarına dikkat çeken Aydın,  “Bunları bir kenara bırakıyorum, gölge etmesin başka ihsan istemez. Gölge etmesin. Bizim önümüzü kesmeye çalışımasın. Artık yeter diye isyanımız var. Vatandaş olarak isyanım var. AK Parti Milletvekili olarak isyanım var. Gölge etmesin. Çok alınıyormuş, alınsın, malum kişi diyorum. Sosyal medyam benim yaptığım faaliyetlerle doluyken, ona cevap vermeye imtina ediyorum. Ama öyle hakaretler var ki. Bakın durup durukken açıklama yapmıyoruz. Hakaret ediyoruz, hakarete cevap veriyoruz. Sürekli böyle hakaret, hakaret… Bu nasıl bir seviye? Bunu bizim anlamamıza algılamamıza imkân yok” diye konuştu.

“AK PARTİLİ KADINLARI OTURTTURDUĞU BİR YER VAR”

AK Partili kadınların Özcan’ın gözünde farklı bir yeri olduğunu belirten Aydın, “Cinsiyetten ari söylüyorum, inatla söylüyorum. Israrla söylüyorum. Hacer Çınar, belediye meclis üyemize söz veriyor, söz verirken diyor ki, ‘Ama evde misafirim var demeyeceksen.’ Bir öncekinde ‘Ama yemek yapmaya gitmeyeceksen.’ Bakın bu ‘–mış’ gibi yapmış olmanın bir görüntüsü. Kafasında AK Partili kadınları oturtturduğu bir yer var. O yeri geçen yaptığı röportajda, ‘Tesettürlü kadın ama kalabalıkta’ diye ifade ediyor. Kadını oraya konumlandırıyor” ifadelerini kullandı.

“KADINI BÖYLE KONUMLANDIRAMAZSINIZ”

Kadınların AK Parti’deki önemine vurgu yapan Aydın, “AK Parti öyle bir parti değil. Kadını böyle konumlandıramazsınız. AK Partili kadınları buraya çekemezsiniz. Ben ısrarla niye her konuşmamada ben seçilmiş ilk kadın milletvekilim diye söylüyorum. Biz şekilci bir parti değiliz. Biz insanın liyakatine, adaletine, sadakatine ve çalışkanlığına bakıyoruz. Biz mi belediye meclis üyelerimize bu şekilde… Yine söylüyorum, yahu adamlık cinsiyetle alakalı bir şey değil. Bu karakterle şahsiyetle alakalı. Bir dursun. Kadınlar üzerinden siyaset yapmayı bıraksın. Bizim üzerimizden elini bir çeksin. Kadını aşağılamaktan vazgeçsin” kelimelerini kullandı.

“BU YÜZDEN KENDİSİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Özcan’ın söylemlerinden dolayı kendisine her kesimden telefon geldiğini belirten Aydın, “Bunu benim bir anne olarak kabul etmeme imkân yok. Bizim üzerimizden bir Dünya siyaset yapıyor yapmaya da devam etsin. ‘Nereden geldi, oradan mı geldi, buradan mı geldi?’ Geldiğim yer de belli durduğum yer de belli. Bunun yapmaya devam etsin. Lütfen tekrarlasın. Çünkü her gün bana kim olduğuma ya da hangi partinin milletvekili olduğuma bakmadan, yalnızca Bolu Milletvekili olduğuma bakarak gelen telefonların sayısı artıyor. CHP’lisi, AK Partilisi, MHP’lisi hiç fark etmez… O bunu söyledikçe bizim nasıl adil ve adaletli davrandığımız bir kez daha gözler önüne seriyor.  Ben buna bir gün teşekkür eder miyim diyordum ama ben buna teşekkür ediyorum. Özellikle söylesin. Bu AK Parti’nin adaletini gösteren bir durum.  Bu bana gelen telefonların sayısını da arttırıyor bu yüzden kendisine teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

“KADIN ÜZERİNDEN SİYASET YAPMAKTAN VAZGEÇSİN”

Son olarak Belediye Başkanı Özcan’a seslenen Aydın, “Çıksa da canlı yayında tüm kadınlardan özür dilese ya... Yani bunu artık kadın olarak da düşünmeyin. Bunu lütfen anneniz olarak düşünün. Bu laf annenize gitmiş olabilir. Benim genç kızım oraya gitmiş olabilir. Benim genç kızım yarın Bolu Belediyesine iş istemeye gitti, bunu nasıl algılayacaksın bire mübarek ya?  Yani o genç kızı senin makamına iş istemeye ben nasıl göndereceğim? Nasıl algılayacaksın? Bunu kardeşiniz olarak düşünün, teyzenin, ananız, bacınız… Böyle bir şey var mı? Bakın tekrar söylüyorum. Kadını ve AK Partili kadını konumlandırdığı o yeri sanki kamufle ediyor ama bu böyle bir şey değil. Tekrar söylüyorum. Kadın üzerinden siyaset yapmaktan vazgeçsin” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim