Bolu Valisi Ahmet Ümit Başkanlığında “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Toplantısı” gerçekleştirildi.

 Haber: Ömer ÇETİNASLAN

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca hazırlanan "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı 2020-2021" kapsamında, kadına yönelik şiddetle mücadele ulusal ve yerel uygulamaları değerlendirmek, iş birliği ve koordinasyonu artırmak amacıyla ilgili kurumlardan temsilcilerin katılımı ile Valilik Binası Toplantı Salonunda, değerlendirme toplantısı yapıldı.

Bolu Valisi Ahmet Ümit’in Başkanlığında gerçekleşen toplantıya; Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İsa Özcan, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb.Ömer Ersever, BAİBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr.  Samettin Gündüz, İl Müftüsü Orhan Genç, Bolu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Koçyiğit, Bolu Çalışma Ve İş Kurumu İl Müdürü İsmail Yalçın, İl Sağlık Müdürü Dr.Öğrt.Üy. Muhammed Emin Demirkol ve daire amirleri katıldı.

Toplantıda, kadına karşı şiddetin önlenmesi konusunda kanun kapsamında alınan tedbirlerin niteliği, uygulamanın daha iyiye götürülmesi için il bazında planlanması gereken tedbirler ele alındı.

“81 İL VE TÜM İLÇELERİMİZDE TOPLANTILAR YAPILACAK”

Toplantı öncesinde konuya ilişkin açıklamada bulunan Bolu Valisi Ahmet Ümit, “1999 yılında, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü olarak kabul edildi. Adalet Bakanlığı, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın koordinesinde bir protokol oluşturulmuş; 75 maddelik protokolde, kadına yönelik şiddetin önlenmesine dair takip edilecek politikalar anlatılmıştır. Bugün bu çerçevede, 81 il ve tüm ilçelerimizde, valiler ve kaymakamların başkanlığında Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Koordinasyon İzleme Kurullarının toplantıları yapılacak” ifadelerini kullandı.

“KADINA KARŞI HER ŞİDDET EYLEMİNİ KINIYORUM”

Vali Ahmet Ümit, kadına karşı şiddet başta olmak üzere her türlü şiddet eylemini kınadığını dile getirerek, “Bugün, önemli bir konuda farkındalık oluşturmaya çalışacağız. Çünkü dünyanın en şerefli varlığı olan insan, iki unsurdan oluşur; kadın ve erkek. Maalesef kadınlarımıza karşı ülkemiz ve dünya genelinde, insana yakışmayan şiddet eylemlerini görüyoruz ve bu hepimizi derinden yaralıyor. Çünkü kadın, her şeyden önce bir anne, bir eş, bir arkadaştır. Kadına karşı şiddet; yalnızca kadına değil, aynı zamanda zayıfa karşı şiddettir. Şiddetin her türlüsünü telin ediyoruz. Hiçbir şekilde tasvip etmiyoruz. Her türlü şiddetin en ciddi şekilde cezalandırılması gerektiğine inanıyoruz. Ülkemizin ilgili kurumları hem mücadele hem de suçluların yakalanması ve cezalandırılması konularında gerekli çalışmaları yürütmektedir. Temennimiz; bütün insanlığın, çocuklarımızın, kadınlarımızın, erkeklerimizin, yaşlılarımızın insanca yaşayabildiği bir ortamın oluşmasıdır. Kadınlarımıza karşı yapılan ve yapılabilecek her türlü eylemi şiddetle kınıyorum” şeklinde konuştu.

STANTLAR GEZİLDİ

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bolu İl Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü’ kapsamında valilik önünde stant açarak kadına karşı şiddete dikkat çektiler. Vatandaşlara broşür dağıttılar.

 Toplantının ardından İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün yapmış olduğu çalışmalar yerinde görülmek üzere valilik Meydanı’nda kurulan stantlar Bolu Valisi Ahmet Ümit ve katılımcılar tarafından gezilerek bilgi alındı.

Bolu Valisi Ahmet Ümit ve beraberindekiler daha sonra “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” kapsamında yapılan çalışmaları görmek üzere İl Emniyet Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

Editör: TE Bilisim