Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl İzleme ve Değerlendirme Komisyon Toplantısı Bolu Valisi Ahmet Ümit başkanlığında yapıldı.

Valilik Abant Toplantı salonunda Bolu Valisi Ahmet Ümit başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Cumhuriyet Savcısı Gökhan Yaman, Bolu Vali Yardımcısı Çağlayan Kaya, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İsa Özcan, İl Emniyet Müdürü Adnan Armağan Erdoğan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ömer Ersever, BAİBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sameddin Gündüz, İl Müftüsü Orhan Genç, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürü Bekir Koçyiğit, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Mehmet Hanefi Taştan, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İsmail Yalçın, İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı, İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Emin Demirkol ve Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri İl Müdür Vekili Elif Tuna katıldı.

ÇALIŞMALAR HAKKINDA SUNUM YAPILDI

Toplantıda, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Pınar Altok Erateş Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele kapsamında yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında sunum yaptı.

Sunumda, bir önceki toplantıda alınan kararlar, Kadın Konukevi ve Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi’nce yapılan çalışmalar, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı kapsamında yürütülen ve planlanan çalışmalar hakkında bilgiler sunuldu.

Toplantıya katılım sağlayanlar da Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele kapsamında kendi kurumlarınca yapılan çalışmaları aktardılar.

“KADINA ŞİDDETİN ÖNLENMESİNE HERKES TOPYEKÛN MÜDAHİL OLMALIDIR”

Kadına yönelik şiddetin dünya genelindeki tüm toplumların kanayan yarası olduğunu belirten Bolu Valisi Ahmet Ümit, “Ne yazık ki yeryüzündeki tüm toplumlarda olduğu gibi toplumumuzda da kadına karşı şiddet diye bir gerçek var. Kadına yönelik şiddet toplumların kanayan yarasıdır. Kadına yönelik şiddetle en etkin şekilde mücadeleye, tüm kurum ve kuruluşlar, STK’lar, özel sektör ve akademik çevreler hissî, kavlî ve fiili olarak topyekûn müdahil olmalıdırlar. Bu konuda yürütülen çalışmalara öncelik ve ağırlık vermelidirler.

“EŞLER BİRBİRİNE RAKİP DEĞİL REFİKTİR”

Kadına karşı şiddet konusunda eğitimlere ağırlık verilmesi gerektiğini belirten Vali Ümit, “Kadına karşı şiddet konusunda özellikle kadınlarımızın, çocuklarımızın ve gençlerimizin bilinçlendirilmesine yönelik eğitim çalışmalarına ağırlık verilmelidir. Aile toplumun temel yapı taşıdır, ailenin merkezinde de kadın yer alır. Eşler birbirine rakip değil refiktir. Bir kadın ne kadar donanımlı ve güçlü olursa ailelerimiz ve toplumumuz da o kadar güçlü olur. İlimiz genelinde 5 adet Kadın kooperatiflerimiz mevcuttur. Kadın kooperatiflerimizin sayısının artırılarak kadınlarımızın sosyal hayata katılmalarına, kültürel faaliyetlerde yer almalarına, istihdam edilmelerine ve kendilerini yetiştirmelerine daha çok imkân vermeliyiz.

“TOPLUMDA KADIN-ERKEK EŞİT HAKLARA SAHİPTİR”

Küçük yaşlardan itibaren çocuklarımıza, toplumda kadın ve erkeğin eşit haklara sahip olduğunun benimsetilmesine ve kız çocuklarının maruz kaldığı eşitsizlik konusunda farkındalığın artırılmasına yönelik eğitimler vermeye özen göstermeliyiz. Kadın erkek fark etmeksizin aynı özgürlüğe tabi olduklarına, birisinin olmaması halinde diğerinin de olamayacağına, ikisinin de birbirine muhtaç olduğuna vurgu yapılarak toplumsal eşitlik konusunda bilinç oluşturulması gerekmektedir. Toplantımıza katılımlarınız dolayısıyla çok teşekkür ediyorum. Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için herkes elinden gelen gayreti sarf ediyor ve hep birlikte sarf etmeye devam etmeliyiz.  Kadına yönelik şiddet konusunu hep beraber daha hassas, daha detaylı bir şekilde incelemeye, ilgilenmeye, uğraşmaya, sorunları tedavi etmeye çalışalım. Kadına Yönelik Şiddetle Mücadeleye katkı sağlayan herkese teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim