Bolu’da, girişimci kadınlara sunulan desteklerin anlatıldığı, “Kadınlarla Büyük Türkiye Yolunda” programında konuşan AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Nilgün Ök, “Büyük Türkiye’nin inşasında, kadınlarla birlikte, kadınların ekonomik özgürlüğünü arttırarak ve kadının iş hayatına katılımıyla beraber inşa edeceğiz” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

AK Parti Kadın Kolları tarafından Türkiye’nin 81 ilinde düzenlenen, “Kadınlarla Büyük Türkiye Yolunda” programının Bolu toplantısı gerçekleştirildi. 100’e yakın kadının yer aldığı programda; farklı kurumlardan ve kuruluşlardan girişimci kadınlara verilen destek ve hibeler hakkında bilgilendirme yapıldı. AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcısı,  Tanıtım ve Medya Başkanı ve Denizli Milletvekili Nilgün ÖK’ün moderatörlüğünde gerçekleşen programa AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, AK Parti Bolu Kadın Kolları Başkanı Çağalı, kurum müdürleri ve girişimci kadınlar katıldı.

“DESTEKLERİ, HİBELERİ ANLATALIM İSTEDİK”

Programda yaptığı konuşmasıyla içeriğe dair bilgi veren Bolu Kadın Kolları Başkanı Çağalı, “Devletimizin hallerimizi gerçekleştirmemiz için biz kadınlara verdiği birçok destekleri, hibeleri sizlere bugün bir nebze de olsa anlatalım istedik. Bugün Bolu’muzda girişimci ruhu taşıyıp, ‘Ben de varım diye işletmesini kurmuş, bunun yanı sıra yanından istihdam kaynaklarını taşımış güçlü kadınlarımızı dinleyeceğiz.  Onlar bizlere rol model olacak, çalışmalarını bizlere sergileyecekler. Aramızda değerli kurum müdürleri, idarecilerimiz de var… Onlar da kadınlara yönelik hibelerini, desteklerini kısa sunumlarla da olsa bizlere aktaracak” dedi.

“İNŞALLAH HAYIRLARA VESİLE OLUR”

Çalışmanın hayırlı olması temennisinde bulunan İl Başkanı Güner, “Burada hem sektör paydaşları hem kurum müdürlerimiz hem programın öznesine vesile olacak, bugüne kadar hazırlanılmış örnekler de var, inşallah hayırlara vesile olur, güzel yatırımlara vesile olur. Biz aile hayatımızın içinde en büyük öznemiz olan anılarımızı zaten el üstünde tutmaya çalışan insanlarız, toplum olarak… Bunun iş hayatının içinde de daha fazla var olmasını temenni ederek, hepinize saygı, sevgi ve hürmetlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

“KADINLAR HAYATIN HEM TADI HEM DE TUZU”

Kadınların hayatın tadı ve tuzu olduğunu aktaran Milletvekili Aydın, “Bence kadınlar hayatın hem tadı hem de tuzu. Hani evden gidince o direklerin biri yıkılmaz, o evin damı çöker ya işte o evin damları olan, bu hayatın tadı, tuzu olan tüm kadınları buradan bir kez daha saygıyla, hürmetle selamlıyorum. Biz de Türkiye Büyük Millet Meclisinde ve mümkün oldukça yanınızda hem siyaset yapmaya hem de bir kadının siyasi alandan neler yapabileceğini göstermeye, yani o tuz olmazsa ne oluru göstermeye gayret ediyoruz. Bunu göstermeye gayret ederken daimi yanımızda olan kadınlar var hamd olsun” diye konuştu.

“AK PARTİ DÜZENLEMELERİ ÇIKARMAYA DEVAM ETMEKTEDİR”

Aydın, kadınların sosyal hayata katılımını arttırmak için AK Parti’nin çalışmalarına devam ettiğine dikkat çekerek, “AK Parti iktidara geldiği günden bu yana kadınlar için hem hukuki alanda hem siyasi alanda ama en çok da sosyal alanda onların daha çok sosyal hayata dâhil olması gerektiği noktasındaki kararının üstünü çizmiştir. Gerek yapılan toplantılar, gerek kadınların ticari hayata ve ticari hayat dolayısıyla sosyal hayata katılımları noktasında elinden gelenin fazlasını yapmak ve destek olmak noktasında da bütün yasal düzenlemeler de dâhil düzenlemeleri çıkarmaya devam etmektedir” açıklamasında bulundu.

“BÖYLE BİR PROJE İLE YOLA ÇIKTIK”

Program aracılığıyla başlayan bilgilendirme sürecinin ilçelerde de devam edeceğini işaret eden Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Ök, “Aslında en büyük pozitif ayrımcılığın kadının hem eğitimle hem de ekonomik anlamda güçlendirmek olduğuna inandığımız için böyle bir proje ile yola çıktık. Siz belki girişimci olmayı düşünmeyebilirsiniz ama burada ilçe başkanlarımız da var… Bu programlara ilçelerde devam edeceksiniz. Belki bazılarınız orman köyü, bazılarınız ilçe ki kurum müdürlerimizin zaten en büyük istekleri sizlere bu devlet teşviklerini, imkânlarını anlatmak” şeklinde konuştu.

“DAHA ÇOK ANLATMAMIZ LAZIM”

Kadınlara verilen desteklerin anlatılması için çalışmaların devam edeceğini de belirten Ök, şu ifadeleri kullandı:

“Genel olarak baktığınızda bugüne kadar çok büyük destekler verilmiş. Tarımda 56 bin kadın çiftçiye 3 buçuk milyar lira, devlet olarak hibe vermiş. KOSGEB’ten Türkiye genelinde verilen kadın destekleri yüzde 41’inden kadınlar yararlanmış, İŞKUR’un düzenlediği eğitimlerde yüzde 50’in üzerine çıkmış kadınlar. Dolayısıyla bizim bunları daha çok anlatmamız lazım, çünkü biz diyoruz ki büyük Türkiye’nin inşasında kadınlarla birlikte, kadınların ekonomik özgürlüğünü arttırarak ve kadının iş hayatına katılımıyla beraber inşa edeceğiz.”

Konuşmaların ardından Gelincik Hanımeli Kooperatifi Başkanı Emine Özdoğan, çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Program Ök’ün yönetiminde destek ve hibe veren kurumların müdürlerinin ve idarecilerinin destekler hakkında bilgilendirme yapmasıyla devam etti.

Editör: TE Bilisim