“ORGANİK TARIM ÜRÜNLERİ PAZARI DÜŞÜNÜLÜYOR”

İYİ Parti Bolu İl Başkanı Ahmet Örnekbaş, yerel seçimlerin ardından Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın taahhüt ettiği 52 projenin takipçisi olacaklarını söyledi. Örnekbaş; “Tanju Özcan Beyefendinin ittifak olarak kamuoyuna taahhüt ettiği 52 maddeye yakın yapılması gereken işler var. İlk yıl biraz ekonomik sıkıntılardan borç tablosu çok iyi değildi. Bir yılı geçen süre zarfında artık sürdürülebilir, yönetilebilir duruma geldi. Artık bu günlerden itibaren taahhüt edilen projelerimizi hayata geçirmeye başlıyoruz” dedi.

 İYİ Parti Bolu İl Başkanı Ahmet Örnekbaş, Bolu’da şehirleşmenin sıkıntılı olduğunu ifade ederek tarımdan nüfusa, ekonomiden kalkınmaya dair birçok konuda açıklamalarda bulundu. Örnekbaş, Bolu ekonomisine katkı sağlayacak Organik tarım ürünleri pazarı düşünüldüğünün altını çizdi ve tarıma emek verenlerin gelirine katkı sağlayacağını dile getirdi.

 Dörtdivan, Kıbrıscık, Seben ilçelerinde yüksek oranda nüfus kaybı olduğuna işaret eden İYİ Parti Bolu İl Başkanı Ahmet Örnekbaş, Düzce’nin ciddi anlamda teşvik ve yatırım aldığını söyledi.

Haber: Aslı Akış

“BOLU’DAKİ ŞEHİRLEŞME SIKINTILI”          

Ahmet Örnekbaş; CHP ve İYİ Parti’nin Bolu’da ittifak yaptığını kaydederek; “Bolu'da yerel seçimleri Millet İttifakı olarak Cumhuriyet Halk Partisi ve İyi Parti birlikte girdi ve karşımıza konuşmamın başında da söyledim 15 yıllık bir yerel seçim iktidarı olan arkasında da genel iktidar olan bir belediyeyi milletimizin teveccühü ile halkımızın teveccühüyle ezici bir çoğunlukla, 12.000 üzerinde oy farkıyla aldık. Aldıktan sonra neler oldu, neler yapıldı? Biliyorsunuz, Bolu’daki şehirleşme sıkıntılı. İmarla ilgili mevzular bayağı bir sıkıntılı. Söylediğim gibi yine bu yakın köylerin vesairelerin mahalle olmasından dolayı buralarda şehirleşme tam da olmuş değil. Sorunlar, problemler, doğalgaz bağlanmasıyla ilgili problemler gibi birçok problem var” şeklinde konuştu.

“PROJELERİMİZİ HAYATA GEÇİRMEYE BAŞLIYORUZ”       

Tanju Özcan Beyefendinin ittifak olarak kamuoyuna taahhüt ettiği 52 maddeye yakın yapılması gereken işler var” diyen Ahmet örnekbaş; “İlk yılımız bizim biraz da ekonomik sıkıntılardan belediyeyi aldığımızda borç tablosu çok iyi değildi. Aşırı bir istihdam yükü ile karşı karşıyaydık. Ama bir yılı geçen süre zarfında bunlar artık sürdürülebilir, yönetilebilir duruma geldi. Artık bu günlerden itibaren taahhüt edilen projelerimizi hayata geçirmeye başlıyoruz. Bir kısmı geçti. Yani bir kısım ihaleler yapıldı. Bunlar tabii bitmediği için daha toplum göremedi fakat yakında görecekler ifadelerini kullandı.

“ORGANİK TARIM ÜRÜNLERİ PAZARI DÜŞÜNÜLÜYOR”

Organik tarım ürünlerinin pazarının bolu ekonomisine katkı sağlayacağını dile getiren Ahmet Örnekbaş; “En son yaptığımız çalışma bu organik tarım ürünleri pazarı ile ilgili otoyola bağlantılı bir yerde bir pazar düşünülüyor. Bununla ilgili proje çalışmaları başkanlığımız tarafından yürütüldü. Yapıldığı zaman da ben Bolu ekonomisine hani yakındığımız tarımla ilgili problemleri çözmede çok önemli katkılar sağlayacağını düşünüyorum. Belki de tarımsal alanda insanları teşvik edecek en önemli unsur olur diye değerlendiriyorum. Çünkü arada aracı vesaire kalmayacak direkt ürettiği ürünleri o pazarda bizim köylümüz, tarıma emek veren insanlarımız, ya da hayvancılık yapan insanlarımız direkt paraya çevirebilecekler. Onun için bu tür projeleri çok önemsiyoruz” diye konuştu.

“BÜYÜK İŞSİZLİK VAR”

Ürünleri para etmeyince vatandaşların tarım alanlarını boş bıraktığına dikkat çeken Örnekbaş, Ekonomik problemleri belediyemizin azaltması adına belediye vatandaşlarımıza yardımcı oluyor. Mesela tarımla ilgili alanda yerli tohum, kolay ulaşılabilir bir tohum üreticiliği yapıyor belediyemiz kendi imkanlarıyla. İnşallah bunlar daha geliştirildiği zaman dışa bağımlılık anlamında çok şeyden kurtulacağız. Vatandaşlarımızı cesaretlendirmemiz lazım. Uzun yıllar ürünleri para etmeyince, değerlenmeyince gerçekten tarım alanları boşalmış. Tarımda iş gücümüz başka alanlara kaymış ya da işsiz. Aslında çok büyük işsizlik var” dedi.

“İNSANLARIMIZ ÇOK MAĞDUR DURUMDA”         

Türkiye’de 4 milyon işsiz göründüğünü belirten Ahmet Örnekbaş; “Türkiye genelinde yüzde 12-13 gibi bantta bir işsizlik sayısı ile karşı karşıyayız. 4 milyon işsizimiz görünüyor resmi. Bazısı da zaten iş aramaktan bıkıyor. Bu resmi kayıtlarda görünmüyor. Fakat bunun 1 milyonu da üniversite mezunu gençlerden oluşuyor. Bunlar üzücü rakamlar, bu dediğimiz rakamların bütün yansımaları ilimize de var. Aslında hani ilimize de insanlarımız çok mağdur durumda. Bakmayın siz Bolu'daki milli gelirinin kişi başına Türkiye'deki 3 ile girip mutlu şehir gibi göründüğüne. Bolu'daki bu dağılım matematiksel bir dağılım. Ama kişi başına, hane başına baktığım zaman birçok insan yoksulluk sınırında yaşamakta” açıklamasında bulundu.

“KALKINMADA ÖNCELİKLİ İL CİDDİ ANLAMDA TEŞVİK ALIYOR”

“Dörtdivan, Kıbrıscık, Seben gibi ilçelerimiz özellikle yüksek oranda nüfus kaybı da var” diyen Ahmet Örnekbaş; “Nüfus azalıyor. Buralarda tarım ve hayvancılık göçüyor yani yürümüyor. İşte burada da mesela Düzce ili. Bize yakın komşu ilimiz onu örnek vereyim. Kalkınmada öncelikli il ciddi anlamda teşvik alıyor, ciddi anlamda yatırım alıyor. Ama bizde bunlar olmuyor. Biz hep bu matematiksel hesabı il bazında yapıldığı için bu konuda yararlanamıyoruz. Benim önerim ki İyi Parti'nin genel politikası da bu mikro teşvik dediğimiz yani ilçe bazında, kasaba bazında teşviklerin veya şu sektörler şu bölgede olacak anlamında teşvikleri süratle çıkarılması lazım. Yoksa toptancı bir yaklaşım insanlarımızı ekonomiden, tarımdan vesaireden soğutacaktır” şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilisim