Bolu’nun Kıbrısçık İlçesinde Kıbrısçık Belediyesine ait atölyede, mücevher ustası gözetiminde Kıbrısçıklı kadınlar tarafından işlenen kalsedon taşı, mücevhere dönüştürülüyor.

Haber: Bolu Gazetesi - Ayşe Tavaş

Bolu’nun Kıbrısçık İlçesinde çıkartılan kalsedon taşı yapılan araştırmalara göre birçok derde deva oluyor. Faydaları saymakla bitmeyen kalsedon taşının, öksürük’ten nazara, anne sütünün artırılmasından, bunamayı geciktirmeye kadar pekçok faydası var. Kalsedon taşının, metobolik faliyetleri düzenlediği ve triod bezinin çalışmasına yardımcı olduğu ateş düşürücü ve öksürüğü azaltan etkisiyle pozitif enerji ve fiziksel enerjiyi de yükselttiği araştırmalar sonucunda saptanmış. Gözlerde dolaşım sorununa da iyi gelen kalsedon taşı uyku problemi yaşayan bireylere de çare oluyor. Faydaları saymakla bitmeyen kalsedon taşı alıcılarını bekliyor.

Yöre ekonomisine katkı sağlayacak

Kıbrısçıklı kadınların el emeği göz nuru dökerek yaptıkları takılar alıcısını beklerken yapılan takıların Kıbrısçık ekonomisine büyük bir katkı sağlayacağını söyleyen Kıbrısçık Belediye Başkanı Emin Tekemen, “Ben de Kıbrısçıklıyım diyen herkesin bu takılardan almasını özellikle istiyoruz. Yöre ekonomisine büyük katkı sağlayacak olan kalsedon taşından yapılan takıların özellikle şifalı olduğunu belirtmek isterim. Atölyemizde şimdilik 4 kişi çalışıyor. Bizim sıkıntımız ürettiğimiz takılarımızı satmakta zorlanıyoruz. Özellikle Kıbrısçıklı hemşerilerimizin takılarımızı hediye olarak almalarını istiyorum” ifadelerinde bulundu.

Editör: TE Bilisim