İl Genel Meclisi’nde Kasım ayı toplantıları devam ediyor. Meclis toplantılarında bu hafta kamu kurum ve kuruluşlarının bütçe görüşmeleri  yapılacak.

Haber: Ömer ÇETİNASLAN

Yaşar Yüceer Başkanlığında başlayan İl Genel Meclisi toplantıları devam ediyor. Meclis toplantılarının 09 Kasım Pazartesi günü gerçekleşen ilk oturumunda, 2021 yılı İl Özel İdaresi performans programı ile ilgili Çevre ve Sağlık Komisyonu, Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan gelen raporlar görüşülerek, oy birliği ile kabul edildi.

Toplantının ikinci gündem maddesi olarak; Mudurnu ilçesi, Çavuşderesi köyü, Merkez ve İleçin mahallelerine içme ve kullanma suyu olarak Çaylak membanın tahsisinin yapılması talebi görüşülerek Çevre ve Sağlık Komisyonu’na havale edildi.

10 Kasım Salı

Kamu kurum ve kuruluşlarının bütçe görüşmelerinin yapılacağı İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantılarında Salı Günü yapılacak oturumunda; İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün 2021 yılı bütçe ödenekleri ile ilgili komisyonlardan gelen raporlar görüşülecek.

Daha sonra, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün 2021 yılı bütçe ödenekleri ile ilgili Çevre ve Sağlık Komisyonu’ndan gelen rapor görüşülecek.

11 Kasım Çarşamba

Toplantıların Çarşamba günü yapılacak oturumunda; Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün 2021 yılı bütçe ödenekleri ile ilgili Çevre ve Sağlık Komisyonu’ndan gelen rapor görüşülecek.

Daha sonra, Merkez ilçe Değirmenderesi Köyü hudutlarında tapunun 1103 parsel no’sunda kayıtlı taşınmaz için hazırlanan Tarım ve Hayvancılık Tesis alanı(kümes) amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım imar planı ile 1/1000 ölçekli Uygulama imar planının onanması talebi görüşülerek karara bağlanacak.

12 Kasım Perşembe

Toplantıların Çarşamba günü gerçekleşecek oturumunda; 2021 yılı İl Özel İdare bütçesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen rapor görüşülecek.

Toplantıların Cuma günü gerçekleşecek son oturumunda ise, 2021 yılı İl Özel İdare bütçesinin görüşülerek; bütçe kararnamesi ile gelir ve gider bütçesi oylanarak karara bağlanacak.

Editör: TE Bilisim