Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, AK Parti İl Başkanı Suat Güner'in, kanal kapatma projesinin eski Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz tarafında planlandığını, Başkan Özcan'ın kendi projesi gibi tanıttı söylemine cevap verdi. AK Parti İl Başkanı Suat Güner'e sosyal ‘Çiçeği burnunda il başkanı' diyerek seslendi. Konu üzerinden Belediye eski Başkanı Alaaddin Yılmaz'a da göndermede bulundu. “Özcan; “AK Partinin projesi ise bu proje Alaaddin Yılmaz kaç yıl belediye başkanlığı yaptı burada; 15 sene! 2004'de vaat etmiş kanalı kapatacağım diye. 2019'a kadar başkanlık yapmış. 100 metreyi kaçak olarak kapatmış. Aslında bu itiraf.” dedi.

Haber: Aslı Akış

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, belediye meclisi nisan ayı ikinci birleşiminde AK Parti İl Başkanı Güner’in; “15 yıllık Bolu Belediye Başkanlığı döneminde Bolu’ya çağ atlatan Alaaddin Yılmaz başkanımız tarafından planlanan ve yapımına başlanan Kanal Kapatma Projesi’ni kendi projeleri gibi tanıtmalarına şaşırmadık” sosyal medya paylaşımını hatırlatarak tepki gösterdi.

AK Parti İl Başkanı Suat Güner'in paylaşımının aslında itiraf olduğunu dile getiren Başkan Özcan, “Aslında bu itiraf. 15 yıl önce söz vermişsin. 15 yılda yapamamışsın yeni gelen ben daha 6'ıncı ayında iznini almış, yapımına başlamış. Ondan sonrada AK Partinin projesiydi diye yutturmaya çalışıyorsun. Neyi, kime yutturuyorsun?” şeklinde konuştu.

BAŞKAN ÖZCAN, GÜNER ÜZERİNDEN DE YILMAZ’A YÜKLENDİ

Başkan Özcan, “Çiçeği burnunda il başkanı, geçen bir paylaşımda bulunmuş. Paylaşımında; '15 yıllık Bolu Belediye Başkanlığı döneminde Bolu'ya çağ atlatan Alaaddin Yılmaz başkanımız tarafından planlanan ve yapımına başlanan kanal kapatma projesini kendi projeleri gibi tanıtmalarına şaşırmadım' demiş. Sabır ver Allah'ım. 100 metrelik bir kısmı kapatmış. Onu da kaçak kapatmış. Açın sorun DSİ'ye. AK Partinin projesi ise bu proje Alaaddin Yılmaz kaç yıl belediye başkanlığı yaptı burada? 15 sene. 2004'de vaat etmiş kanalı kapatacağım diye, 2019'a kadar da başkanlık yapmış. 100 metreyi kaçak olarak kapatmış. Proje bile hazırlatamamış. Şu kardeşiniz gelmiş projesini hazırlatmış sağ olsun Fatih Bey'e de götürdüm. ‘Benim de projelerimin arasında vardı' dedi. Destek verdi. Doğru projeyi hazırladık, usulüne uygun olarak kapatıyoruz” ifadelerini kullandı.

“NEYİ, KİME YUTTURUYORSUN?”

Belediye eski Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın 15 yıl önce kanal kapatma ile ilgili söz verdiğini fakat yapmadığını vurgulayan Başkan Özcan, “15 yıl niye kapatmamış? Aslında bu itiraf.  İl Başkanı diyor ki; ‘Benim 15 yıl belediye başkanlığını yapan' çağ atlatan yazmış birde, bence yol sıra gidip çay sıra gelen eski belediye başkanım demesi lazım. 15 yıl önce söz vermişsin. 15 yılda yapamamışsın yeni gelen ben 6'ıncı ayında iznini almış yapımına başlamış. Ondan sonrada AK Partinin projesiydi diye yutturmaya çalışıyorsun. Neyi, kime yutturuyorsun?” şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilisim